Monday, 19 May 2014

Hilangkan Bau Badan dengan Alfalfa Complex

Bau badan yang busuk boleh membuat seseorang individu tidak yakin dengan diri sendiri. Selain itu, ia turut mengganggu orang di sekeliling.
 
Punca bau badan disebabkan oleh peluh dihasilkan oleh kelenjar accrine dan apoccrine yang berada di lapisan kulit kita. Kelenjar accrine terdapat di seluruh badan kita. Kelenjar ini sudah ada sejak kita kecil lagi. Fungsi utamanya ialah untuk mengatur suhu badan kita melalui proses berpeluh. Tetapi kelenjar apoccrine banyak terdapat di bahagian ketiak, dan bahagian-bahagian lain yang berbulu. Kelenjar ini juga berfungsi mengeluarkan peluh secara lebih aktif sebaik sahaja usia kita meningkat remaja. Peluh yang dihasilkan adalah dipengaruhi oleh rangsangan emosi. Peluh dari kelenjar apoccrine mengandungi banyak lemak dan protin. Inilah yang menjadi punca bau badan yang menyerlah sebaik sahaja kita meningkat remaja. Kanak-kanak tidak mengalami gejala ini

Alfalfa Membantu Hilangkan Bau Badan
Secara amnya, Alfalfa berfungsi untuk proses detokfikasi. Ini kerana elemen yang ada dalam Alfalfa antaranya adalah antibakteria. Jika anda menghadapai masalah bau badan ini, jangan risau. Alfalfa boleh membantu.

 
 
Jika anda rasa anda dikelilingi oleh individu yang kuat bau badannya, ha.. apa kata anda jangan complain tentang bau badannya itu tapi hadiahkan Alfalfa sebagai hadiah untuknya :)
 
Jangan biarkan dunia anda diselubungi dengan bau yang misteri :)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. --------------------------------------------------- Hubungi saya dengan sms/call/whatapps ke 017 3430922 atau email nik_azimah81@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen