Friday, 13 June 2014

Soya ESP Selamat ke?


Seringkali kita dengar isu keburukan soya terhadap kesihatan..Apa yang menyebabkan soya menjadi tidak baik untuk kesihatan...Adakah semua soya dipasaran adalah sama? apa beza soya ESP Shaklee dengan soya yang kat kedai ? untuk makluman, soya ESP shaklee diperbuat dari soya yang bermutu tinggi dan pastinya selamat di consume berbanding dengan soya biasa dipasaran.  

Cara Pemprosesan: Tahukah anda, sesetengah soya diproses dengan menggunakan alkohol. Cara ini menghilangkan isoflavine yang bermanfaat dan mencemarkan soya itu sendiri dengan alkohol. sebeb itulah soya menjadi tidak elok untuk kesihatan.

Perbezaan Shaklee: Soya Shaklee dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavine genestin dan daidzin yang kritikal untuk membekalkan kepada kita keseluruhan manfaat soya. soya bukannya tidak elok tp cara pemprosesan itu yang membuatkan soya menjadi tidak elok.
 
Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Program ini untuk memastikan kacang soya Shaklee bebas dari pendedahan perubahan genetik. Dari benih sehinggalah penyimpanannya. Komitmen Shaklee sangat tinggi untuk pastikan bahan ramuan adalah semulajadi dan berkualiti tinggi.
 
Shaklee merupakan syarikat pertama yang menciptakan makanan tambahan protein yang berasaskan kacang soya. Kacang soya terasing yang pertama telah dicipta oleh Dr. Shaklee pada 1970 an. Beberapa ujian klinikal dijalankan dan membuktikan betullah protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan. 
 
Kenapa soya? bukan ayam, daging, ikan atau sebagainya sebagai sumber protein? sebab sumber protein dari soya bebas lemak dan kolestrol. 


 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Hubungi saya dengan sms/call/whatapps ke 017 3430922 atau email nik_azimah81@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen