Thursday, 10 July 2014

Bersahur dengan ESP Shaklee

Alhamdulillah...Ramadhan dah msuk hari ke-12 dan selama itu jugakla saya bersahur dengan teman setia iaitu Energizing Soy Protein atau nama manjanya ESP...

Sejak-sejak bulan ramadhan ESP yang memang sedia hot item bertambah-tambah hot lagi. Ramai yang bertanya cara pengambilan ESP Shaklee sepanjang bulan puasa ini. Cara pengambilan ESP Shaklee ini bergantung kepada keperluan individu. Biasanya kalau ibu-ibu yang menyusukan memerlukan pengambilan kerap berbanding pengguna lain. Di sini saya kongsi kan cara pengambilan ESP Shaklee sepanjang bulan puasa ini.


Untuk Ibu Menyusukan 
 
1. Pengambilan ESP di waktu sahur selepas makan dan selepas berbuka.


2. Untuk pengambilan waktu sahur boleh di campurkan 2 sudu besar ESP dengan susu penuh krim/Milo/Yogurt Drink (ikut selera ibu). Di bulan puasa utk mengekalkan tenaga dan mengelakkan susu merundum,lebih berkesan jika di campur dengan Perfomance Drink kerana PD mengekalkan elektrolit dalam badan.


3. Untuk pengambilan ESP sebelum tidur memadai satu sudu besar di campur dengan air/susu/Milo/Yogurt Drink.


4. Pastikan pengambilan ESP TIDAK melebihi 3sudu besar sehari ye dan di antara berbuka sehinga sahur (sebelum tidur la tu) minum air yang mencukupi ye.

Untuk  Pengguna Biasa

1. Pengambilan ESP di waktu sahur selepas makan.


2. Untuk pengambilan waktu sahur boleh di campurkan 2/3 sudu besar ESP dengan susu penuh krim/Milo/Yogurt Drink (ikut selera). Di bulan puasa utk mengekalkan tenaga lebih berkesan jika di campur dengan Perfomance Drink kerana PD mengekalkan elektrolit dalam badan.


3. Pastikan pengambilan ESP TIDAK melebihi 3sudu besar sehari ye dan di antara berbuka sehinga sahur (sebelum tidur la tu) minum air yang mencukupi ye.

Untuk  Kawalan Berat Badan

1. Pengambilan ESP di waktu sahur bersama kurma.(buat ESP Kurma Shake memang menyelerakan)


2. Untuk pengambilan waktu sahur boleh di campurkan 2/3 sudu besar ESP dengan susu penuh krim/Milo/Yogurt Drink (ikut selera). Di bulan puasa utk mengekalkan tenaga dan mengelakkan susu merundum,lebih berkesan jika di campur dengan Perfomance Drink kerana PD mengekalkan elektrolit dalam badan.


3. Pastikan pengambilan ESP TIDAK melebihi 3sudu besar sehari ye dan di antara berbuka sehinga sahur (sebelum tidur la tu) minum air yang mencukupi ye.Pembelian ESP boleh dilakukan sendiri dengan menggunakan debit atau kredit kad...pasti tidak menyesal membelinya..


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen