Friday, 29 August 2014

Manfaat Utama GLA Compleks

Assalamualaikum dan selamat pagi semua...

Promosi GLA Complex tinggal beberapa hari lagi untuk dilabuhkan tirai....kepada yang belum mendapatkan lagi GLA boleh la berbuat demikian ye..memang besar kerugian jika tidak grab pada bulan ini...:-)

Sesuai untuk semua

Jom kita tengok dan teliti apakah peranan GLA Compleks yang sebenarnya..ada yang kata untuk kencing manis la, untuk kecantikan kulit la, untuk kesuburan dan macam-macam la...

Kita tinjau satu persatu peranan ataupun manfaat GLA Compleks:-
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan - for those trying to conceive baby!
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) - abdominal pain, breast pain
  • Membantu dalam menangani menopos
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
Kepada yang ada masalah seperti yang disenaraikan di atas bolehlah mencuba GLA Compleks...mmg amat berbaloi...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

Monday, 25 August 2014

Atasi Masalah Pigmentasi dengan Shaklee

Ramai antara kita yang sangat risau tentang pigmentasi kulit, apa tidaknya ia seolah-olah mencomotkan wajah kita... Sebelum ini saya hanya menjaga kulit muka secara luaran. Selepas saya mengenali Shaklee barulah saya sedar kepentingan menjaga kulit dari dalaman...

Berbalik kepada masalah Pigmentasi, Ianya disebabkan oleh melanin dan ia sebenarnya dihasilkan oleh melanosit dan melanosomes. Apabila enzim dalam sel-sel melanosome (dikenali sebagai Tyrosinase) diransangkan, ia akan dilepaskan dan menjadi melanin. Melanin ini dilepaskan ke dalam kulit (epidermis). Pembaharuan sel Asli dan sinar ultraviolet menyebabkan sel-sel epidermis membentuk di permukaan kulit. Apabila kita semakin tua, hiper-pigmentasi boleh berlaku, dimana tompok2 pigmen atau freckles terbentuk pada kulit muka.

Sebenarnya Melanin pigmen memberikan perlindungan kulit kita terhadap sinaran lampau ungu. Pengeluaran melanin boleh meningkatkan atau bergurang dan boleh mewujudkan perubahan warna kulit. Pengeluaran melanin yang berlebihan atau dikenali sebagai hyperpigmentation (bintik-bintik hitam), adalah berkaitan dengan pendedahan cahaya matahari, parut jerawat, perubahan hormon, kekurangan pemakanan atau ubat-ubatan preskripsi.

Selain dari mengurangkan pendedahan pada cahaya matahari baik dengan menggunakan produk2 kecantikan, penggunaan vitamin juga memberikan Bonus dalam mengurangkan masalah pigmen melanin ini. Antara suplemen yang amat disyorkan ialah Shaklee Cologen Powder (SCP).
 
Antara kesan dan faedah mengambil Collagen Powder Shaklee adalah sperti berikut:-

1. Anti Penuaan - Mengecilkan liang-liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan.

2. Menghidratkan - Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan mengelupas pada muka.

3. Mengembalikan Keanjalan Kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.

4. Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.

5. Menyubur - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.

6. Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.

7. Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payudara.


berkesan untuk pigmentasi
 
Bukan itu sahaja, Collagen Powder Shaklee juga membantu menguatkan tulang, membantu mengurangkan rasa sakit sendi, membantu mengekalkan otot mata supaya anjal serta membantu meningkatkan fungsi otak.

Atasi dan kurangi pigmentasi di wajah dengan Cologen Powder! 

** These statements have not been evaluatedby the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

Thursday, 21 August 2014

Suplemen Shaklee untuk Anak Obesiti

Anak obes lazimnya mengalami masalah berat badan apabila dewasa kelak. Obesiti selalunya dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular, pernafasan dan juga diabetes. Oleh itu kanak-kanak yang obes mempunyai risiko lebih tinggi mengalami masalah berkenaan. Dan yang pasti ibu bapa semestinya risau dan mencari jalan supaya obesiti anak tidak berterusan...


TAHUKAH ANDA pendapat pakar mengatakan anak yang OBES ini tidak perlu mengurangkan makanan TETAPI mereka PERLU MENGAMBIL MAKANAN YANG BERKHASIAT?
Dengan memakan makanan lebih sihat dan juga melakukan senaman. Proses pengurangan berat badan bukan berlaku sekelip mata tetapi memerlukan masa dan dorongan keluarga. Jangan sekali-kali mengurangkan makanan kanak-kanak tetapi berikan makanan lebih sihat seperti sayuran dan buahan. Pujian yang diberikan anda akan menambah sikap positif kanak-kanak dan ini memudahkan lagi proses pengurangan berat badan.

ADAKAH SUPLEMEN SHAKLEE YANG BOLEH MEMBANTU ANAK OBES?
Ada! Sudah pastinya Shaklee mempunyai rangkaian suplemen hebat untuk anak yang hebat. Bagi memastikan anak hebat cukup vitamin, zat mineral, kalsium, DHA dan protein selain dari pemakanan harian mereka, rangkaian Shaklee mengesorkan Mealshake yang lengkap dengan 19 multivitamin, protein, serat dan kalsium, Omega Guard dan Chewable Vitamin C.




Untuk keterangan lanjut mengenai ketiga-tiga suplemen di atas boleh klik di link di bawah
Info mengenai mealshake, omega guard dan vitamin c chewable
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

Wednesday, 20 August 2014

Kesan Sampingan Pengambilan Vitamin C Sustained Release Shaklee

Assalamulaikum
 
Malam ini nak bercerita pasal Vitamin C yang mana ianya menjadi vitamin paling popular dari vitamin lain. Badan kita guna banyak vitamin C dari hujung rambut hingga hujung kaki sebab ia penting untuk tumbesaran dan baiki sel.
 
kesan pengambilan vitamin c

Jom semak Kebaikan Vitamin C untuk Badan, Kulit dan Rambut:
 
1. Imunisasi / Daya Tahan Badan
Dos yang betul bagi Vitamin C melindungi badan dari jangkitan penyakit dan memelihara kesihatan tulang dan gigi. Ia juga meningkatkan keupayaan badan dalam merawat luka dan badan kita juga terpelihara dari bakteria, virus dan jangkitan.

Bukan sahaja untuk daya tahan badan kepada penyakit, ia diperlukan untuk bina kolagen, struktur protein penting dalam tisu penyambung. Vitamin C yang di makan boleh bantu cepat baik luka, ia juga boleh lindungi kulit dari dirosakkan oleh radikal bebas dan gelombang ultra ungu.


2. Demam Biasa
Vitamin C mengurangkan simptom demam dan bertindak sebagai anti-histamin yang berkesan dengan mengurangkan kesan tidak baik dari demam seperti sakit-sakit badan, selsema dan kesakitan. Vitamin C juga mengawal alergi yang menyebabkan demam. Ia mengurangkan paras histamin dan biasanya mempercepatkan baik demam.


3. Anti-oksida
Vitamin C adalah anti-oksida yang sangat hebat dan berkesan dalam melindungi badan dari radikal bebas yg memberi kesan tekanan oksidatif atau "sel karat". Ia boleh menyebabkan kesan kesihatan yang tidak baik seperti atherosclerosis yang boleh menyebabkan sakit jantung dan strok.


4. Tekanan Darah Tinggi
Vitamin C boleh merendahkan tekanan darah tinggi dan mengurangkan kebarangkalian terkena penyakit tekanan darah tinggi dan juga masalah kesihatan yang menyebabkan tekanan darah tinggi.


 5. Saluran Darah
Vitamin C memastikan saluran darah mengembang dengan baik. Pengembangan yang baik ini boleh menjauhkan penyakit atherosclerosis, kolestrol tinggi, sakit jantung dan sakit dada.


6. Keracunan plumbum
Vitamin C membantu mengurangkan kadar plumbum dalam darah secara mendadak Keracunan plumbum boleh menyebabkan masalah pembesaran terutama di kalangan kanak-kanak. Ia menyebabkan masalah pembelajaran, IQ lemah dan tumbesaran terbantut di kalangan kanak-kanak. Orang dewasa pula akan mengalami kegagalan buah pinggang dan tekanan darah tinggi jika mempunyai keracunan plumbum.


7. Untuk Kurus
Vitamin C dan jus telah terbukti membantu untuk kurus dan mengekalkan berat yg ideal. Pakar pemakanan dan nutrisi biasanya memasukkan diet makanan tinggi Vitamin C dan jadual pemakanan kerana terdapat kajian yang menunjukkan makanan yang kaya dengan Vitamin C boleh mengurangkan berat badan. Para doktor mendapati dengan makan makanan yang kaya vitamin C boleh merendahkan paras insulin, disamping menyimpan gula dan menukarkannya kepada lemak, insulin juga digunakan sebagai bahan bakar untuk kurangkan berat badan.


 8. Tekanan
Vitamin C membantu badan mengatasi tekanan dengan mengawal paras tekanan, hormon dan kortisol yang tinggi.


9. Katarak
Pupil mata kita memerlukan Vitamin C untuk berfungsi dengan baik. Kekurangan Vitamin C boleh menyebabkan katarak, di mana kanta mata menjadi lebih legap, menyebabkan penglihatan kabur dan boleh jadi buta dikalangan orang dewasa. Pengambilan dos Vitamin C yang tinggi boleh menghalang katarak dan meningkatkan aliran darah ke mata. 1000mg Vitamin C sehari boleh mengelak katarak dan mempertingkatkan penglihatan.


10. Barah
Ciri-ciri anti-oksida pada Vitamin C boleh melindungi sel dari kemusnahan DNA dan mutasi seterusnya mengelak dari barah untuk jangka masa panjang. Ia meningkatkan fungsi imunisasi badan dan mengelak sel barah tertentu terbentuk dalam badan. Ia juga mengurangkan risiko terkena semua jenis barah termasuk paru-paru, mulut, tekak, kolon/usus, perut dan esofagus. Vitamin C juga membantu penghasilan semula Vitamin E, salah satu antioksida yang sangat baik. Vitamin C bukanlah mengatasi terus sel barah sedia ada, tapi meningkatkan fungsi imun badan supaya boleh melawan sel barah.


Kredit pengambilan Vitamin C secara konsisten..jom pesan sekarang

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

B Compleks Membantu Menangani Masalah Stress


Vitamin B membantu badan menangani tekanan dalam pelbagai cara. Pertama sekali, vitamin B, terutama B-12 membantu meningkatkan fungsi sistem saraf kita. Apabila saraf kita sihat kita lebih mampu untuk mengendalikan tindak balas tekanan ke atas badan kita. Dan kita secara semulajadi akan mempunyai lebih banyak tenaga dan menjadi lebih produktif dan positif.

Orang yang letih tidak dapat menangani tekanan dan juga kerana ia meletakkan beban tambahan pada badan. B-vitamin meningkatkan tahap tenaga dan mengurangkan tekanan apabila mereka diambil setiap hari. Vitamin membantu adrenalin menangani badan kita (hormon tekanan) dengan cara yang lebih cekap. 

B-vitamin menyokong fungsi neurotransmitter dalam otak yang membantu untuk menghasilkan “feel good” hormon seperti serotonin. Inilah sebabnya mengapa B-vitamin membantu kita untuk mempunyai pandangan yang lebih positif dan tenang terhadap kehidupan.
 
Jadi untuk mengawal stress kita perlukan vitamin B Complex. Di Shaklee pun kami ada B Complex yang sungguh lengkap dengan keluarga Vitamin B nye. Jom kita berkenalan dengan mereka. Mereka adalah – Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3 (niacin), Vitamin B5, Vitamin B6, Vitamin B9 (asid folic), Vitamin B12. Kesemua jenis vitamin B ni diperlukan oleh badan kita dan Shaklee sediakan segalanya... 

 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

Tuesday, 19 August 2014

Set Berpantang Pilihan Ramai

Assalamulaikum semua...

Di pasaran sekarang macam-macam set bersalin yang ditawarkan tetapi ia bergantung pada budget dan juga kesesuaian ibu2...

Bagi ibu2 yang hamil pastinya excited dok prepared barang2 baby kan?Setakat ni, barang-barang keperluan untuk si kecil boleh dikatakan hampir 100% complete… :) Wallah! kemain lagi excited dah beli barang baby kan hehe. Tu lah jiwa mommy la katakan… 24 jam fikir pasal anak je… :) sekarang ni baby movement makin terasa.. Bila selak perut tengok perut goyang-goyang My fikir tah apa lah yang dibuat anak mommy dalam tuh… Tak sabar nak keluar ye sayang…. Sabar eh eh…

 
Sebenarnya ada pelbagai jenis dan brand set bersalin yang dijual di serata Malaysia ni. nak sebut satu-satu mmg takkan habis la.... Cumanya nak cari yang mana yang terbaik tu yang xtau sebab terlampau banyak pilihan… 
 
Sebelum ni saya tak berapa familiar dengan Shaklee ni.. Tapi ramai betul dok memperkatakan mengenai keberkesanannya. Seller-seller online pun tak kurang hebatnya dok promote Shaklee dengan testimoni-testimoni pelanggan mereka. Wallah… tergugat juga iman.... yela, awalnya dalam fikiran ni fikirkan set bersalin lain tetapi sebab ada kawan yang dah penah guna. Nah, datang plak lagi set bersalin yang bagus jenama Shaklee. So, saya pun observe sana-sini tengok pendapat-pendapat users dan get to know dengan lebih details produk-produk yang terdapat di dalamnya. 

Bagi mommies yang tak suka akan jamu-jamu, herba bagai tu mungkin set bersalin Shaklee ni sesuai untuk anda.. Set bersalin Shaklee dikatakan selamat kerana produk-produknya adalah terdiri daripada vitamin-vitamin semulajadi di mana ianya tidak akan mendatangkan kemudaratan kepada ibu dan bayi. 

Produk-produk yang terkandung di dalam Set Bersalin Shaklee adalah: 
  • Vitalea Iron Formula 
  • B-Complex 
  • Vitamin C 
  • Zinc Complex 
Biasanya untuk hasil yang lebih ohsem untuk tubuh badan dan penyusuan, seller turut menawarkan 2 produk tambahan iaitu:
  • Energizing Soy Protein (ESP) berharga RM150
  • Ostematrix Berharga RM61 
Apepun, tak kira set bersalin mana yang anda pilih pasti ada pros and cons nya kan?bukan lah kata sesetengah produk tu tak bagus.. tapi kadang-kadang depends kepada si penggunanya jugak.. kalau bagus pada dia... maka berkesanlah set bersalin tu pada dia kan?

pilihan ibu moden

Kesimpulannya, saya memang  mengambil full set bersalin dan menyusu Shaklee...memang terasa perbezaan...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

Semua Orang Patut Ambil Multivitamin Setiap Hari!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Entri kali ini nak ceritakan mengapa perlunya kita mengambil multivitamin setiap hari..


 Disenaraikan sebab-sebab mengapa badan kita memerlukan multivitamin..

1. Nutrien yang Mencukupi Ketika Menurunkan Berat Badan - Kuning telur, tak dinafikan merupakan makanan paling tinggi nutriennya, dan tak keterlaluan jika saya katakan kuning telur merupakan ‘multivitamin’ yang diambil oleh orang zaman dahulu pada sebelah pagi. Namun sayangnya, kuning telur tinggi kandungan kolestrolnya, di samping nilai kalorinya juga tinggi memandangkan ia kaya dengan lemak. Kebanyakan mereka yang mengamalkan diet untuk turun berat badan pasti akan mengelak makanan-makanan berkalori tinggi seperti ini. Itu baru saya ambil contoh satu jenis makanan, bagaimana pula dengan yang lain? Tubuh badan kita sememangnya memerlukan nutrien yang mencukupi untuk terus berfungsi. Kadar metabolisma pastinya terjejas apabila kekurangan nutrien tertentu, sekaligus ia menjadi rendah dan akhirnya progres untuk turun berat badan akan menjadi semakin perlahan!
Pernah tak anda dengar ungkapan ini, “Ko ni aku tengok lemah lesu, macam tak cukup makan..”. Salah satu faktornya adalah disebabkan kekurangan micronutrient dalam diet.

2. Faktor Sibuk - Faktor kesibukan di zaman moden menyebabkan corak pemakanan kadang-kadang tidak seimbang (dari segi kandungan micronutriennya), terutamanya jika anda sering bekerja di luar dan jarang memasak di rumah.

3. Termusnah Akibat Dimasak - Haba merupakan faktor utama yang boleh menyebabkan satu-satu vitamin itu terurai. Vitamin boleh bekerja pada suhu optimum iaitu suhu badan manusia (dalam 35 darjah celcius), lebih daripada itu, ia mungkin akan musnah. Oleh sebab itu, belum terjamin 100% vitamin-vitamin yg terkandung dalam sesebuah makanan yang dimasak dapat digunakan oleh badan kita.

4. Stress (tekanan perasaan, kerja) - Dalam dunia yang serba sibuk dan mencabar, tidak sah jika seseorang itu tidak menghidap tekanan mental. Kehilangan magnesium dan beberapa nutrien penting adalah lumrah dek kerana tekanan perasaan, mental, dan sebagainya.

5. Kualiti Makanan yang Semakin Rendah - Kualiti sayur-sayuran (juga buah) yang ada kini mungkin tidak lagi setanding kualitinya berbanding sayur-sayuran yang ditanam (secara organik) beberapa dekad yang lalu. Sayur-sayuran zaman kini terlalu banyak ‘dimanjakan’ dengan bahan-bahan kimia, yang mungkin memusnahkan kualiti nutrien yang terkandung di dalamnya.


6. Pencemaran Alam sekitar - Kemodenan dan kepesatan teknologi mengakibatkan alam sekitar kian tercemar berbanding beberapa dekad yang lalu. Saban hari, sistem ketahanan tubuh kita kian terancam, dan micronutrient yang hanya diperolehi daripada makanan sahaja (rujuk no.3 dan no.5) mungkin tidak mencukupi.

 7. Tabiat Makan Memilih - Terdapat individu yang tidak suka makan sayur, dan hanya bergantung kepada daging dan makanan laut sahaja untuk mendapatkan sumber micronutrient. Ini adalah tidak mencukupi kerana kebanyakan vitamin dan mineral wujud dalam tumbuh-tumbuhan. Terdapat pula individu yang mengamalkan diet vegetarian (tak makan daging, ayam, telur) dan individu sebegini mungkin tidak mendapat cukup vitamin B12, zinc dan calcium.

8. Tahap Penyerapan Nutrien yang Rendah - Tidak semua individu mampu menyerap nutrien dengan baik, terutamanya golongan yang sudah berumur. Supplemen multivitamin membantu dalam memastikan bekalan vitamin dan mineral kepada tubuh badan sentiasa mencukupi.

9. Harganya yang Murah - Secara purata, sebiji pil multivitamin yang diambil sebiji setiap hari, harganya tidak sampai RM1 pun. Jika anda boleh menghabiskan wang anda dengan sekotak rokok sehari, atau sebungkus Keropok Moni (hari-hari tengok iklan ni di TV), mengapa harus memberikan 1000 alasan untuk membeli multivitamin yang baik untuk kesihatan?


10. Role Model Kita - Salah satu rahsia mengapa Tun Dr. Mahathir berjaya mengekalkan kesihatan hingga ke usianya sekarang ialah beliau mengamalkan pengambilan 1 pil multivitamin setiap hari (pilihan beliau, sudah tentulah “Shaklee”).

Vitalea Shaklee - Multivitamin Terbaik Multivitamin pilihan saya. Dan seharusnya menjadi pilihan anda juga! Jom order

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Rakan Shaklee Anda Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) ♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 ♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com ♥ FB Page: Peminatvitamin ♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

Monday, 18 August 2014

Penawar Senggugut yang Selamat

Pasti setiap wanita akan mengalami masalah senggugut...ada yang mengabaikan masalah ini...jangan abaikan kaum wanita..boleh menjadi teruk..sekarang tidak nampak kesannye tapi akan datang kita tidak tahu...

Ramai diantara kita yang menghadapi senggut ketika haid.Kadar kesakitan berbeza-beza diantara satu orang dengan orang lain.Ada yang sampai tahap berguling2 atau sakit biase sahaja....Sakit ketika datang haid atau senggugut adalah satu masalah yang biasa dialami oleh banyak wanita dan lazimnya dialami oleh gadis yang baru meningkat remaja...

Jika dilihat secara teliti, simpton-simptom PMS kebanyakannya dipercayai berpunca daripada tahap kalsium yang rendah dalam sistem saraf pusat.

Maka dengan sebab itulah pengambilan suplemen kalsium adalah sangat-sangat dicadangkan semasa PMS. Kajian telah membuktikan pengambilan kalsium boleh memberikan kelegaan kepada semua simptom PMS. Kalsium juga membantu melegakan kesakitan senggugut semasa haid dengan cara mengekekalkan kestabilan otot seterusnya mengurangkan kekejangan (senggugut). Kalsium juga dapat membantu mengatasi retensi air dan sakit-sakit pinggang dan belakang. Pakar menyarankan pengambilan antara 1000-1500mg kalsium untuk mereka yang sering diserang gejala PMS ini.

Akan tetapi kalsium semata-mata tidak akan menunjukkan kesan positif kerana ianya memerlukan magnesium dan vitamin D sebagai sinergi.

Magnesium sangat membantu untuk penyerapan kalsium dan dalam masa yang sama juga berfungsi melegakan gejala-gejala PMS seperti kemurungan, kembung dan bengkak payudara. Kajian menunjukkan wanita yang mengambil magnesium ini didapati kurang mengalami senggugut kerana magnesium boleh membantu melegakan kekejangan otot. WomensHealth.com menyarankan pengambilan 400mg magnesium sehari untuk mengurangkan gejala-gejala PMS ini tetapi kesannya mungkin hanya akan dapat dilihat setelah 2 atau 3 kitaran haid.

Vitamin D juga sering digabungkan dengan kalsium dalam menguruskan masalah PMS. Bersama-sama kan lebih baik? Kesannya lebih ummmpphh!!

Selain bertindak membantu menyerapan kalsium, vitamin D juga boleh memberikan kelegaan bagi sakit-sakit yang dialami oleh wanita semasa PMS, dengan cara penghalang generasi prostaglandins dalam badan. Dan dose yang dicadangkan pula adalah sekitar 400IU.
 
 
Ya, kenapa Ostematrix? Kerana OsteMatrix bukan sekadar kalsium. Malah dilengkapi dengan magnesium dan juga vitamin D dengan dose saranan yang ideal. Anda boleh nilaikannya sendiri 

Dapatkan Ostematrix di sini...khasiatnya banyak jika nak dibandingkan dengan harganya..

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

Saturday, 16 August 2014

Vitamin C dan Vitamin E Pilihan Ramai


Ramai sudah mengambil vitamin c dan vitamin e untuk kecantikkan kulit. Kalau kita lihat iklan-iklan di TV pasti produk-produk kecantikkan untuk kulit diberitahu mengandungi vitamin e dan c.

Apa itu vitamin C dan kenapa perlu memilih Vitamin C Shaklee?

Boleh rujuk di link ini Kenapa perlu memilih Vitamin C Shaklee?

Apa itu vitamin E Complek dan kelebihannya?
Boleh rujuk info di sini mengenai Kelebihan Vitamin E Complek

Kombinasi Vitamin E, dan Vitamin C menghasilkan:
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
Bukan itu saja, malah anda akan rasa lebih sihat dan bertenaga kerana gabungan vita C dan Vita E merupakan antioksidan yang hebat untuk melawan radikal bebas dalam tubuh kita.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

Bolehkah Ibu Menyusu Mengambil Cologen Shaklee?

Sejak Shaklee Collagen Powder dilancarkan pada Jun 2012, produk ini semakin hangat di kalangan pengguna-pengguna kolagen. Kelebihan kolagen Shaklee yang paling utama adalah terletak pada berat molekulnya, dimana berat molekul kolagen ini hanyalah 1000 Dalton (berat kolagen jenama lain kebanyakannya 300,000 Dalton), menjadikannya mudah diserap oleh badan, seterusnya kesan yang cepat akan dapat dilihat oleh pengguna. 


 Namun, ramai ibu-ibu menyusu yang waswas tentang pengambilan Shaklee Collagen Powder ini, dalam tempoh mereka menyusukan bayi mereka. Ada yang berpendapat boleh membahayakan bayi, susu badan akan merudum kesan pengambilan kolagen, dan pelbagai jenis pendapat lagi. 

Kenapa?? Boleh ke tidak boleh???

Sebenarnya,antara kandungan yang terdapat dalam Shaklee Collagen Powder adalah ekstrak Pfaffia. Pfaffia adalah sejenis ginseng Brazil, yang apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camellia Japonica (sejenis lagi bahan dalam SCP), membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Lantaran ianya adalah sejenis herba, justeru itulah yang  dikatakan dapat membahayakan para pengguna di kalangan ibu menyusu.

Hakikat sebenarnya, ibu menyusu cuma tidak digalakkan mengambil kerana kita tidak tahu kesuaian badan ibu selepas melahirkan. Memandangkan herba boleh membuatkan bayi terasa panas, justeru pengambilannya diragui. Namun, ibu boleh cuba ambil, dan sekiranya ibu dan bayi merasakan ianya adalah baik-baik sahaja, maka bolehlah diteruskan. Begitu juga dengan alfalfa dimana alfalfa adalah sejenis herba, jadi ibu memerlukan pengambilan air yang lebih supaya bayi tidak terasa panas.

Jadi, para ibu menyusu di luar sana, jangan takut untuk mencuba. Kandungan bahan-bahan dalam setiap produk Shaklee adalah semulajadi, tiada bahan yang merbahaya.
 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

Friday, 15 August 2014

Benarkah ESP bertindak menguatkan rahim ibu hamil?

ESP kuatkan rahim

Banyak kebaikan ESP ni:

Untuk wanita yang ingin hamil atau plan untuk pregnant : ESP bantu memelihara rahim kita.

  • Untuk wanita yang sedang pregnant : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran. Disamping itu juga ESP mencantikkan kulit. jangan tak tau ada customer saya amik ESP sepanjang mengandung kulit die gebu gebus. penangan ESP. ESP juga bantu ibu mengandung dripada alahan... Alhamdulillah dengan 3 scoop ESP di pagi hari ibu kenyang xsempat masuk angin sementara beli breakfast.
  • Untuk wanita yang menyusukan anak : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bukan itu saja ESP bantu pekatkan susu ibu. so anak cepat kenyang. Selain itu, bila menyusu banyak kalsium hilang dari bandan ESP juga mengandungi kandungan kalsium. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat. ESP juga melancarkan jadual toilet kita and elakkan perut kembung so bila ESP bantu ibu perut x kembung anak pon xkembung ok.
  • Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
  • Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang. Jangan xtau saya penye experience setiap pagi breakfast ESP dulu.lps breakfast toilet da cari ye. So ESP memang bantu untuk kurus .
  • Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
  • Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!
  • Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah.Daripada experience sendiri dengan ESP berbeza puasa ambil ESp dengan xambil ESP. Sebab bila sahur minum ESP alhamdulillah perut kenyang sepanjang hari tp nama pon puasa mestila dekat nak berbuka tu dugaan..hehe
Semua orang sedia maklum ESP akan membantu kulit kita kelihatan lebih cerah dan gebu. Mengapa dan bagaimana ESP ni bantu kuatkan rahim kita? ESP ni minuman yang membekalkan protein yg mana protein ni amatlah penting dlm penjagaan kesihatan yang unggul.

So apa fungsi protein dan kaitannya dgn menguatkan rahim? Camni, protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam adan serta komponen utama kepada hormon manusia. Jadi kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun dlm melawan penyakit, masalah lebihan air yg tinggi dlm badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon.

Rahim lemah adalah salah satu masalah kerosakan sel-sel. Maka, Energizing Soy Protein dari SHAKLEE ni yg sah2 ada protein terbaik membaiki dan membina balik tisu-tisu yg rosak kat situ. 


 Dapatkan ESP pada hari ini untuk kesihatan dan juga kecantikan

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

Rangsang Minda dengan Omega Guard Shaklee

Omega Guard, sumber utama kepada asid lemak Omega-3 mempunyai pelbagai manfaat untuk kesihatan antaranya untuk masalah kulit wajah, masalah sakit sendi, masalah penurunan berat badan.

Produk yang paling menguntungkan adalah Omega Guard. Kenapa? Sebab nak cerdaskan minda anak-anak ngan Omega Guard, nak kulit wajah cantik ngan Omega Guard, nak tambahkan cecair sendi lutut ngan Omega Guard, nak kurus badan ngan Omega Guard. Jadi 1 penghuni rumah boleh gunakan Omega Guard!


Kenapa Omega Guard Shaklee Bagus Untuk Kesihatan Otak
  • Minyak ikan yang ultratulen dan bergred farmaseutikal - sangat berkualiti tinggi jika di bandingkan dengan jenama lain
  • Dihasilkan dengan proses penyulingan proprietari 3 molekul yang sangat jarang digunakan oleh jenama lain. 
  • Menyingkirkan bahan kontaminasi seperti arsenik, merkuri, kadmium, dioksin dan PCB
  • Menindas pembentukan lemak trans merbahaya dalam menghasilkan minyak ikan yang sihat
  • Omega Guard Shaklee di formulasikan dengan bau dan rasa ikan yang sgt minima.
  • DHA penting untuk penghantaran isyarat-isyarat otak dan meningkatkan komunikasi antara sel-sel otak
  • DHA dan gabungan EPA telah terbukti memberi manfaat bagi kanak-kanak yang mempunyai masalah gangguan hiperaktiviti dan autisma.
untuk perkembangan minda

Ibu2 hamil juga digalakkan mengambil omega pada trimester kedua untuk perkembangan minda bayi di dalam kandungan.

merangsang minda bayi

 Dapatkan Omega Guard di sini..!

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

Thursday, 14 August 2014

Trimester Pertama Kehamilan yang Mengujakan bagi Ibu Hamil

Bagi sesetengah ibu mengandung, morning sickness atau mabuk mengandung adalah ‘kawan baik’ yang datang tidak kira di mana2 peringkat kehamilan. Ada orang semasa trimester pertama, ada yang dalam trimester kedua, ada yang morning sickness bermula dalam trimester ketiga, dan ada juga yang berlanjutan dari awal mengandung hingga bersalin!

Bila mengandung, keperluan nutrisi seorang ibu bertambah. Adakah dia kena makan banyak? Makan banyak itu mungkin betul, tapi bukan bermakna makan nasi bertambah 3 pinggan. Kita kena faham beza antara keperluan badan dengan keperluan perut. Perut kenyang sukahati tapi badan perlukan nutrisi.

Oleh itu, ibu mengandung memerlukan:
  • Vitamin yang mudah diurai dan diserap oleh tubuh
  • Zat2 seperti kalsium, vitamin B, zat besi, etc yang diperlukan hampir dua kali ganda semasa mengandung.
  • Protein yang lebih dari biasa.

Apakah vitamin Shaklee yang sesuai untuk ibu hamil?
Klik di sini untuk maklumat lanjut mengenai Set Kehamilan Shaklee

Antara suplemen yang amat dicadangkan untuk ibu2 yang mengalami alahan teruk semasa hamil ialah Peppermint Ginger Plus..
rawat alahan dengan peppermint
Manfaat Utama Peppermint Ginger Plus: 


Pudina – Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang dan membantu melegakan gastrik, pedih ulu hati dan cirit birit.

Halia – Masyarakat cina telah menggunakan halia selama lebih dari 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit semasa haid, loya dan mual angin ketika hamil.

Pokok Adas (fennal) – Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut.

Cekur manis (anise) – Digunakan oleh orang-orang mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan.

Jangan biarkan alahan semasa hamil itu mengganggu aktiviti harian anda. Lalui detik-detik manis kehamilan dengan hati yang gembira dan kesihatan yang baik.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

Rahsia Subur Dengan Shaklee

Kita sebagai manusia, hanyalah mampu merancang dan segala-galanya telah ditentukan oleh-Nya.. Sesungguhnya perancangan Allah adalah yang terbaik. Berusaha dan bertawakal In shaa Allah ada jalannya.. 

For all mommies and daddies yang plan untuk dapatkan baby tapp masih belum berhasil, apa kata anda cuba set kesuburan untuk suami+isteri shaklee ini. Insyaallah, kita hanya berusaha..yang menentukan rezeki, semuanya daripada Allah swt.


Untuk Isteri 

Alfalfa

- membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah).

GLA Complex
Supplement wajib untuk wanita yang sedang mencuba untuk hamil.
- Ia mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama untuk menggalakkan kesuburan.
- Ia juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan.
- GLA complex membantu tubuh menghasilkan ‘cecair kesuburan’. ‘Cecair kesuburan’ ini memberi ‘ruang’ untuk sperma terus hidup hingga 5 hari. 

Untuk Suami

Zinc Complex
- Membantu menjaga fungsi organ seksual dan penghasilan hormon testosterone

- Menghasilkan sperma yang kuat dan pantas, Kekurangan zinc pada lelaki akan menjejaskan bilangan, pergerakan dan kesihatan sperma.

Vita-E Complex
- Dilengkapi dengan Selenium, salah satu unsur penting untuk meningkatkan kuantiti sperma pada lelaki dan mengurangkan risiko kecacatan pada bayi.
-Meningkatkan kemahuan seks, tidak lagi dingin
-Merupakan sejenis antioxidant yang mampu meningkatkan kesuburan.kita merancang dan berusaha, Allah yang bagi

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat