Wednesday, 13 August 2014

Vitamin Untuk Pelajar

Assalamulaikum...
Entri kali ini nak share pasal suplemen untuk pelajar...
Jika anda seorang pelajar, sering keletihan dan kurang daya tumpuan semasa belajar. Mungkin kerana faktor kurang tidur, terlalu banyak assingment, stress, dan  pemakanan yang tidak seimbang. Dengan pengambilan vitamin/supplemen yang sesuai mungkin dapat mengatasi masalah-masalah ini...apakah vitamin yang sesuai utk anda..? 

Di Shaklee terdapat set vitamin yang sesuai utk pelajar yang berumur 12 tahun ke atas ~> Omega Guard + Lecithin + B-Complex

Mari baca apa yang suplemen yang dicadangkan di atas boleh membantu para pelajar sekalian ye..

OMEGA GUARD
Omega Guard mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA,dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan otak dan fungsi2 otak.
 
DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.
Pengambilan Omega Guard dapat membantu kita untuk meningkatkan kecerdasan otak, mudah mengingati dan lebih fokus.

LECITHIN
Lecitin mengandungi choline yang sangat perlu untuk otak berfungsi. Lecitin meningkatkan bekalan choline dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman,etc.
 
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.

B COMPLEX
B Comlpex Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang).
 
Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu pelajar berfikiran positif sentiasa (mood baik dan ceria) bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya menumpuan akan lebih baik dan bonus yang tidak kurang hebatnya..Vitamin B juga dapat melahirkan wajah yang cantik berseri dan tidak kusam.

minda cergas otak pintar
 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen