Friday, 7 November 2014

Set Bersalin Shaklee - Set Berpantang Pilihan Ramai

Sejak akhir-akhir ini antara produk Shaklee yang paling mendapat sambutan hangat adalah Set Bersalin. Apa yang baiknya Set Bersalin Shaklee ni jika dibandingkan dengan set bersalin lain? Betul kah ia lengkap dan terbaik untuk ibu dalam pantang? Perlu lagi ke ambil jamu lain? Jom tengok..

Set Bersalin/Berpantang Shaklee telah terbukti selamat dan terjamin untuk kedua-dua ibu dan bayi. Set ini boleh dimakan sejurus selepas bersalin kerana ianya adalah vitamin semulajadi. Tidak memudaratkan malah memberikan kesihatan dan nutrisi yang baik untuk ibu dan bayi.
set bersalin ibu moden
Vita-Lea
*Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg kita xboleh makan so tenaga kita akan berkurang.
*Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil makanan yg seimbang dan berkhasiat bg m'gantikan semula darah yg hilang.
* Mengandungi zat besi yg sgat penting dalam pembentukan sel darah merah.
* Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
* Kalau nk bf baby,pengambilan zat besi adalah sgat penting.
*Vita lea tidak boleh di ambil dgn minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisinsi    penyerapan zat besi oleh badan.


B Complex
* Membantu menstabilkan hormon badan kita
* Jika kurang B complexblh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
* Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
* Menukarkan makanan kpd tenaga

Zinc Complex
* Ibu2 yg tak makan ikan haruan atau pati ikan haruan zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut. 

* Galian yg sgat penting dlm membantu proses pemulihan.
* Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim)
* Mengurangkan masalah rambut gugur
* Membantu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

Vitamin C
* Berkonsepkan pelepasan masa.
* Ia melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan demi 

* Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yang disusukan membesar dengan baik
* Vita c sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
* Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan.
* Memperbaiki tisu sel yg rosak semasa bersalin memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara konsisten. 


Energizing Soy Protein (ESP)
Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan meberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi. 

Ostematrix
Ia membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.ostematrix membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang…
   
Set berpantang ini memang disyorkan kerana saya telah mencuba dan merasai sendiri keberkesanannya...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

19 comments:

  1. Sayangnya masa bersalin ketiga2 orang anak dulu belum kenal shaklee tapi tak mengapa, sekarang ambil vitamin ni untuk kesihatan berpanjangan...

    Cawangan Shaklee Seluruh Malaysia

    ReplyDelete
  2. Set pantang shaklee mmg best.mmg xmenyesal ambik.

    ReplyDelete
  3. mak jemah masa berpantang dulu tak sempat kenal lagi dengan set pantang shaklee, tapi alhamdulillah pertama kali kenal adalah dengan set menyusu..memang menarik tertarik!

    ReplyDelete
  4. Untung tau set bersalin dari shaklee nie.Boleh diamalkan terus menerus

    http://jommsihatdancantik.blogspot.com/2014/11/5-masker-atasi-masalah-kulit.html?m=1

    ReplyDelete
  5. Betul..ramai yang dah mula kenal shaklee memilih shaklee sebagai bantuan semasa berpantang..dalam pantang hanya makan masak rebus2,sup..sayur mak saya xbagi pun..dah tiada tenaga dan protein pun..set berpantang shaklee kira lengkap dah tu..semestiny pilihan bijak mengamalkan set pantang shaklee

    ReplyDelete
  6. Semua orang sedang bercakap pasal kebaikan set bersalin shaklee...3 tahun lepas tak kenal pun produk shaklee ni...tp sekarang ambil supplement shaklee hanya untuk jaga kesihatan je

    ReplyDelete
  7. Memang best set berpantang ni.. tak perlu risau baby blh terima ke tak.. yang penting baby pun berkongsi manfaatnya.

    ReplyDelete
  8. Rugi kalau ibu-ibu kat luar sana tak cuba. Banyak khasiatnya untuk ibu dan bayi


    Jom baca set menyusu shaklee

    ReplyDelete
  9. Set berpantang shaklee memang terbaik. Saya dah rasainya. Badan senantisa bertenaga dengan susu badan yang meriah. Baby sihat dan gebu.

    Dilema Anak Kurus Kering DanTak selera Makan

    ReplyDelete
  10. Sangat berpuashati dengan set bersalin Shaklee, sbb ibu dan anak sama-sama dapat manfaatnya...

    ReplyDelete
  11. semua orang akan yakin dengan shaklee slpas lihat hasilnya. alhamdulillah...
    CARA MENGHILANGKAN BINTIK KOLESTROL DI BAWAH MATA

    ReplyDelete
  12. Set berpantang shaklee ini sememangnya terbaik kerana membekalkan ibu nutrisi yang lengkap :D

    :: anmashealthcare.blogspot.com ::

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen