Sunday, 16 November 2014

Ketagihan Pada Rokok Berkurangan Setelah Menemui Sirap Merah

Saya yakin dan percaya ramai golongan perokok di luar sana pernah berusaha untuk berhenti merokok tapi masih ada yang belum berjaya. Ada yang dapat bertahan sebulan, ada pula selepas 3 bulan dan ada juga yang lepas setahun kembali merokok. Secara peribadi pada pandangan saya, usaha untuk berhenti merokok adalah terletak pada nawaitu perokok tersebut. Kalau dia betul-betul berazam untuk berhenti merokok dan tekad untuk tidak sentuh batang rokok, ia pasti boleh berjaya.

Jadi bagi mereka yang sedang berusaha untuk berhenti merokok janganlah mudah putus-asa. Kalau di ikutkan pada peringkat awal si perokok akan mengalami masalah kesihatan yang teruk. Ini kerana pada tempoh tersebut badan kita sedang melalui proses yang dipanggil healing crisis, iaitu tindak balas tubuh badan untuk melawan dan memperbaiki sel-sel badan dengan membuang sisa toksik daripada tubuh. Selepas sahaja kita katakan TAK NAK pada rokok, maka anda haruslah bersiap-sedia dari segi mental dan fizikal untuk  melawan simptom-simptom berhenti merokok.

Supplement yang sesuai untuk mengurangkan keinginan merokok adalah supplement yang mengandungi sumber anti-oksidan yang tinggi. Ini kerana terdapat kajian para ilmuan daripada University of Rochester yang mendapati bahawa antioksidan mempunyai potensi untuk memperbaiki kerosakan sel dan melawan radikal bebas akibat kesan nikotin.

Antara supplement Shaklee yang dicadangkan untuk bantu berhenti merokok adalah Vitamin C, Vitamin E dan Vivix. Ketiga-tiga supplement ini mengandungi sumber antioksidan yang sangat tinggi, bagus, berkualiti dan dari sumber yang semulajadi. Anda boleh juga mengambil DTX Complex terlebih dahulu untuk melakukan proses detoksifikasi.

Ramuan yang terdapat di dalam Vivix adalah 10 kali ganda lebih hebat dari reservatrol 

✔Antioksidan yang tinggi dapat memperbaiki sel-sel tubuh yang rosak akibat asap rokok.
✔Diet antioksidan yang betul mampu mengurangkan pengaruh merokok disamping mengurangkan ketagihan nikotin
✔Antioksidan dapat membantu menstabilkan radikal bebas yang tidak stabil akibat nikotin.
✔Antioksidan membantu melindungi dan memperbaiki semula DNA yang telah terjejas akibat nikotin

rokok terasa pahit selepas mengamalkan vivix

Jadi tidak mustahil Vivix dapat membantu mereka yang ingin berhenti merokok. Pengambilan supplement boleh membantu perokok tegar diluar sana untuk menghentikan tabiat merokok yang secara terang-terangan mampu membahayakan kesihatan.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

47 comments:

  1. Sirap merah ni memang kesukaan orang ramai. Baik untuk kesihatan dan kecantikan kita sekeluarga.Vivix memang terbaik....
    Gagal Bendung gejala Buli Di Kalangan Pelajar Sekolah

    ReplyDelete
  2. Vivix membantu menjaga kesihatan dalaman dan luaran..dapatkan vivix untuk yang tersayang..

    Tips Elak Dari Ditipu Peniaga Online

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapatkan utk orang yg tersayang utk tujuan kesihatan dan kecantikan

      Delete
  3. Vivix memang terbaik. Sesiapa yang ada budget lebih, belilah Vivix untuk kesihatan dan kecantikan.

    Baca Bagaimana Merawat Keputihan Wanita

    ReplyDelete
  4. Bagus untuk perokok tegar...alhamdulillah husband tak merokok..

    Belian Secara Online

    ReplyDelete
  5. Sirap merah memang bgus...bsik untuk kesihatan & kecantikan

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah suami bukan seorang perokok...vivix memang terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita senasib kerana memiliki suami yg tidak merokok

      Delete
  7. Cuba sirap merah, insyallah niat nak menghisap tu makin kurang.. melabur lebih sikit utk kesihatan. Nyawa hanya 1 dan manfaatkan kurniaa Allah sebaik2nya

    RESIPI DORAYAKI KEGEMARAN DORAEMON

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Setakat yg saya cuba sehingga ke ari ini, vivix mmg best!

      Delete
  9. perokok sgt digalakkan ambik vivix.. baik utk kesihatan luaran & dalaman.

    ReplyDelete
  10. sirap merah shaklee ni sememangnya mengandungi antioksidan yang tinggi dan baik untuk kesihatan daalaman dan luaran :D


    :: anmashealthcare.blogspot.com ::

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg tak cuba vivix lg mmg patut cuba..x rugi malah berbaloi utk ringgit anda

      Delete
  11. Kalau ada Niat nak.bhenti merokok.. Jgn bpaling lagi.. Teruskan Niat.. Cari penawar.. Sy sarankan vivix shaklee..Allah Akan tlg anda.. Yakin tu..
    JANGAN SESEKALI MENGGONCANG BAYI ANDA!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Testimonial brjaya berhenti merokok dah ads. .mmg tak salah memilih vivix...

      Delete
  12. Harga rokok semakin naik. Apa kata simpan duit rokok tu beli vivix. In sya Allah bila dah ada niat n kesungguhan, pasti menjadi..

    JommSihatDanCantik -> PERJALANAN PENUAAN KULIT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg boleh sangat kalo harga yg dibayr utk beli rokok tu digunakan utk membeli vivix

      Delete
  13. Ramai perokok tegar sekarang, Nak berubah ni perlu cekalkan hati di samping dapatkan bantuan supplemen seperti shaklee ni...

    Resepi Kerabu Kacang Botol Bersama Isi Ayam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vivix adalah salah satu suplemen utk hentikan merokok..cer cuba bg utk perokok..pasti rokoknya akn rasa pahit..

      Delete
  14. Banyaknya kebaikkan Vivix. Mengandungi antioksidan yang tinggi dan elok untuk memperbaiki kesihatan

    matang-family-park

    ReplyDelete
  15. Nak suggest kat abang la...dia memang perokok tegar...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Digalakkan. .bkn setakat berhenti merokok, tubuh badan pun sihat

      Delete
  16. Nak hadiahkan utk Mr love jugak.. tapi xnk ckp ngan dia utk stop smoking.. hehehe..

    ReplyDelete
  17. Vivix bagus untuk perokok,perokok sgt digalakkan ambik vivix

    ReplyDelete
    Replies
    1. Testimonial berjaya membuktikan vivix mmg digalakkan utk perokok

      Delete
  18. Sirap merah sangat membantu.. sayangi diri dan keluarga anda

    ReplyDelete
  19. Memang dah ramai perokok berhenti setelah ambil vivix. Tambah memang vivix senang nak ngap. Lagilah orang suka

    ReplyDelete
  20. tak pernah lagi cuba..insyallah ada rezeki memang nak cuba juga

    ReplyDelete
  21. memang best pasal sirap merah ni, saya pun dah cuba,



    jom sertai peraduan TONTON DAN MENANG !!!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen