Monday, 17 November 2014

Tangani Perut Buncit dengan Set Kempis Perut Pilihan Ramai

Assalamulaikum dan selamat pagi Isnin untuk semua pembaca peminatvitamin. Diharapkan sihat walafiat hendaknya...

Seringkali kita terdengar mengenai masalah perut buncit..lagi-lagi bila sudah berkahwin. Kenapa ye agak-agaknnya? Ada orang berpendapat sebab senang hati kerana macam suami tak perlu nak fikirkan pasal menu harian sebab ada isteri yang tolong masakkan...Meh kita tengok di antara punca ataupun sebab mengapa perut buncit dan di antaranya ialah :-

1. Pengambilan pemakanan yang tidak seimbang iaitu mengamalkan gula dan karbohidrat yang tinggi indeks glisemiknya.Minuman bergas juga menyumbang faktor perut buncit. Makanan ini akan meningkatkan paras insulin dalam darah iaitu menyebabkan lemak terkumpul dalam abdomen. Insulin adalah hormon yang meransang pengumpulan lemak berlebihan dan menyebabkan perut buncit. Selalunya perut buncit juga berkait dengan masalah kolesterol berlebihan.   

2. Tabiat selepas makan terus tidur memang akan menyebabkan mudah perut buncit. Ini kerana proses penghadaman yang tidak sempurna berlaku tidur dan menyebabkan glukosa yang terhasil daripada proses penghadaman disimpan di abdomen. Sekurang-kurang digalakkan selepas 2 jam makan baru tidur.

3. Alkohol boleh menganggu enzim dan metabolisma dalam hati yang mana boleh menyebabkan pengumpulan lemak di dalam hati. 

4. Stress ataupun tekanan boleh menyebabkan perut buncit disebabkan hormon 
    tidak seimbang. Ini kerana salah satu hormon dalam badan iaitu kortisolnya akan 
    meningkat dan ini memberi kesan menurunkan hormon testosteron, thyroid dan 
    hormon tumbesaran.

5. Merokok selepas makan boleh menyebabkan proses penghadaman terganggu. Ini kerana perut akan mudah kembung dan perut akan buncit.
 
6. Faktor penuan iaitu paras hormon untuk wanita dan lelaki semakin menurun, iaitu estrogen semakin rendah menyebabkan menopaus. Begitu juga dengan lelaki apabila hormon testosterone menurun akan menyebabkan andropaus dan mudah mendapat perut buncit. 

7. Gaya hidup yang tidak sihat iaitu tidak beriadah ataupun bersukan memang akan menyumbang faktor yang tinggi untuk perut yang buncit. Oleh itu aktiviti beriadah amat penting untuk mengekalkan kesihatan.

Faktor-faktor di atas ada yang di dalam kawalan kita dan di luar kawalan kita. Seperti paras hormon memang di luar kawalan kita kan. So antara alternative yang lain, anda boleh mengambil Set Perut Buncit Shaklee iaitu Alfalfa dan Omega Guard Shaklee bagi membantu anda mengempiskan perut.

set kempiskan perut

Jom kita tengok fungsi setiap suplemen ini untuk tujuan mengempiskan perut

1.Omega Guard Shaklee
Bertindak sebagai agen pemecah lemak kerana mengandungi asid lemak Omega 3 dan 6. Pantas membantu membakar lemak-lemak di bahagian perut. Selain turut memberi kesihatan pada jantung anda.

2.Alfalfa Shaklee
Bertindak untuk membawa lemak-lemak yang telah dipecahkan untuk dibuang melalui sistem perkumuhan. Alfalfa juga akan buang toksik-toksin yang menyebabkan badan berasid. So badan akan lebih ringan dan segar.

Perut buncit bukan setakat mencacatkan penampilan seseorang malah boleh menganggu kesihatan badan kita walaupun pada usia muda. Oleh sebab itu, cubalah set ini untuk kempiskan perut...
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

42 comments:

  1. Bukan hanya alfalfa dan omega tetapi herblax dan lecithin juga boleh membantu kita mengatasi masalah ni... tak percaya??? Jom cuba dahulu...

    Petua Kempiskan Perut Buncit Selepas Bersalin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum cuba belum tahu..dh cuba pasti jatuh cinta

      Delete
  2. Saya ambil cinch tea, mmg perut mula kempis. Nak ambil set slim tu x boleh, sbb saya ni slim,cuma tang perut je sbb pregnant empat kalI dh.

    ReplyDelete
  3. Saya amalkan lecithin dan herblax. Ia sangat membantu masalah saya. Alhamdulillah.

    Pesakit Diabetes Sujud Syukur Kerana Kaki Tak Jadi...

    ReplyDelete
  4. Saya ambik Omega...bulan ni promo omega leh la cuba pada yang belum cuba..

    Kepentingan Minyak Ikan Pada Wanita Hamil

    ReplyDelete
  5. Omega dan alfafa memang bagus untuk mengatasi masalah perut buncit. Jika yang ada masalah sembelit pula, boleh tambahkan Herblax. InsyaAllah, hasilnya sangat 'awesome'.
    Baca Kelebihan Solat Dhuha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gandingan mantap utk kempiskan perut harus dicuba..

      Delete
  6. Molek sesangat kalau sesiapa yang perutnya buncit. Kekadang perut buncit nie boleh melemahkan keyakinan diri tau.

    JommSihatDanCantik -> PROSES PERJALANAN PENUAAN KULIT MANUSIA

    ReplyDelete
  7. jika anda ada masalah perut buncit...omega guard memang pilihan yang tepat, boleh bakar lemak yang bersarang dalam badan anda. Jangan lupa Omega Guard boleh untuk seisi keluarga, anda boleh berikan pada kanak-kanak anda juga untuk perkembangan otak mereka.

    Mengapa Peratusan Lelaki Menemui Ajal Lebih Tinggi Daripada Wanita

    ReplyDelete
  8. Jom cuba..mana cantik kalau perut buncit..kalau boleh pakai bjau longgar je bagi mengelakkan orang nanmpak perut kan

    Tips-memikat-jejaka-pujaan

    ReplyDelete
  9. Atasi perut buncit dengan omega...
    langsing secara sihat

    ReplyDelete
  10. Saya dah cuba...omega guard dan alfafa memang terbaik...

    ReplyDelete
  11. Saya pun baru cuba herblax dengan omega ni..harap2 kuranglah perut buncit saya ni

    Makanan Yang Boleh Meningkatkan Penghasilan Susu Ibu

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha allah jika konsisten hasilnya pasti menggembirakan

      Delete
  12. Herblax dan lecithin juga dpt membantu kempiskan perut.. Juga cinch tea mix.. Anda boleh Pilih mngikut bajet yg Ada. Tahan lama betul..
    CARA MENDIDIK ANAK MENJADI ANAK SOLEH

    ReplyDelete
  13. nampaknya perut buncit semakin menjadi-jadi sekarang ni, nk azam kurangkan gula dah la pasni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan risau..selagi berikhtiar mesti ada jalannya

      Delete
  14. Suami akak ambil esp, herb lax dan lecithin dah nampak sangat perubahannya...sekarang tengah berusaha lagi nak dapatkan yg diingini...insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. .tahniah utk suami akk...semoga impian terlaksana

      Delete
  15. Sy suka herblax dan lecithin..mmg best.lega je nak kurangkan kebuncitan. Tapi omega lagi terbaik klao digabungkan

    CARA SHOPPING DI ASTRO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omega mmg terbaik. .
      Promosi masih berlangsung. .jom borong omega!

      Delete
  16. suami consume herba lax utk kempiskan perut...memang puas hati...jadi saper2 yang taknak perut boroi tu boleh laa ambil suplemen shaklee

    Mengatasi Masalah Haid Tidak teratur

    ReplyDelete
  17. kombinasi terbaik utk kempiskan perut.. omega guard the best. dapatkan omega guard bulan november ini!

    ReplyDelete
  18. Dah try alfalfa, esp, oste, zinc sebagai set pantang.. loose weight tapi buncit masih ada.. nak try amik omega gak nih..

    ReplyDelete
  19. perut buncit memang igauan ngeri setiap orang,jadi apa yang perlu anda patut kawal pemakanan,amalkan senaman dan juga pengambilan supplement

    ReplyDelete
  20. Perut buncit?? No no mimpi ngeri. Lagi macam saya kurus ni, tetiba tang perut je buncit, memang segan

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen