Saturday, 15 November 2014

Turunkan Berat Badan dengan Minyak Ikan

Assalamualaikum dan selamat bercuti untuk yang bercuti...dan yang bekerja selamat menjalankan tugas dengan penuh tekun dan bersungguh-sungguh ye..entri hari ini masih lagi berbaur mengenai Omega Guard..bukannya apa, jika dilihat dari segi khasiatnya memang banyak dan pelbagai golongan boleh mengambil dan mengamalkannya dan tahukah anda tidak semua minyak ikan ni terbaik dan selamat?Ada minyak ikan yang diperbuat dari hati ikan yang mengandungi toksid. Berbeza dengan shaklee, ia selamat dan ia adalah minyak ikan terbaik di dunia dengan sumber DHA dan EPA yang lengkap dalam memenuhi keperluan tubuh dan otak kita.

Teruskan pembacaan jika anda mahu bentuk dan berat badan anda berubah dengan OMEGA GUARD!!


Bagaimana OMEGA GUARD BOLEH MEMBANTU dalam menguruskan badan?

Dalam entri ini saya senaraikan 2 cara bagaimana OMEGA GUARD boleh membantu anda dalam proses kurus atau menurunkan berat badan.
  1. Omega boleh mengurangkan rasa lapar. Pengambilan Omega-3 asid lemak boleh memberi rasa kenyang, dengan itu mengurangkan pengambilan kalori dan membantu dalam penurunan berat badan. Minyak ikan dapat mengawal pembebasan bahan kimia yang dipanggil serotonin. Serotonin membantu mengawal selera makan dan mood anda.
  2. Omega 3 berfungsi mengurangkan paras insulin anda sepanjang hari. Apabila paras insulin yang tinggi, anda tidak boleh menggunakan lemak untuk pembakaran tenaga. Apabila paras insulin yang tinggi, tahap HGH anda adalah rendah. Omega 3 membantu memastikan paras HGH tinggi dan insulin pula rendah. Memastikan tahap insulin yang stabil adalah kunci utama dalam mengelakkan dewasa kencing manis. Minyak ikan juga secara langsung meningkatkan pengoksidaan lemak dalam sel-sel lemak.
Rahsia Minyak Ikan Membantu Untuk Kuruskan Badan

Omega Guard Shaklee mengandungi EPA dan DHA. Asid lemak omega 3 ini membantu meningkatkan paras hormon "leptin". Leptin ini adalah hormon yang bantu mengawal selera makan. Jika paras leptin dalam badan adalah tinggi maka selera makan kita akan berkurang.
 

Leptin ini juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, maka cepatlah lemak dibakar di mana akan membantu kita untuk kurangkan berat. Maknanya lemak-lemak yg jahat akan dibakar...so tinggal lah lemak-lemak yg baik, contoh lemak yang bagus ialah OMEGA 3 FATTY ACIDS.
 
minyak ikan untuk turunkan berat badan

Kenapa kita sentiasa rasa lapar?

Rasa lapar berpanjangan berpunca dari hormon leptin yang tidak neutral dan tidak dapat berfungsi dengan baik seterusnya gagal memberi isyarat lapar dan kenyang dengan baik ke otak dan menyebabkan kita terus mengambil makanan walaupun sebenarnya tubuh perlukan tambahan air bukan makanan.
 

Jadi, dimudahkan cerita...nak kurus haruslah kita perbaiki dulu hormon leptin (hormon yang menghantar isyarat lapar dan kenyang pada otak).Untuk baiki hormon leptin, haruslah mengamalkan pengambilan omega 3 iaitu omega guard shaklee. Bila dah baiki, so takde la kita akan lapar sentiasa yang menyebabkan lemak bertimbun dalam badan dan kesannya jadilah obesiti.

 Info Ringkas mengenai Leptin
  • Leptin membantu mengawal selera makan dan meningkatkan metabolisme badan.
  • Leptin adalah sejenis hormon yang adipose-generated, yang bermaksud dihasilkan oleh lemak badan.
  • Leptin menghantar isyarat kepada otak supaya menghadkan rasa lapar. Semakin rendah tahap leptin, semakin mudah seseorang itu berasa lapar. 
  • Rangsangan leptin mengurangkan aktiviti neuropeptida Y, iaitu neurotransmitter yang boleh mencetuskan refleks kelaparan. Neuropeptida Y pada tahap yang tinggi juga boleh mengurangkan pengeluaran tiroid, yang mana tiroid boleh memberi kesan yang negatif terhadap metabolisme.
Ok, sekarang dah faham kan fungsi minyak ikan dalam membantu anda kuruskan badan. Jadi apa tunggu laggi, jom beli minyak ikan. Tapi pastikan minyak ikan yang dibeli adalah yang betul-betul berkesan dan tidak mendatangkan bahaya kepada badan kita.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

48 comments:

  1. Replies
    1. Yang belum cuba mmg patut cuba!
      Omega guard ada offer sekarang, beli 6 percuma 1 atau pembelian dua bot dpt diskaun 5 %. .hanya utk bln November 2014 shj

      Delete
  2. Nak berat badan turun lagi cepat, workout banyak2. Pemakanan jaga betul2..

    JommSihatDanCantik -> TERLAMPAU KEMARUK MAKANAN UNDANG PELBAGAI MASALAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh nk hrpkan suplemen semata-mata utk kurus

      Delete
  3. Dah lama consume omega guard shaklee. 1 family amalkan. Memang jimat & harga berbaloi-baloi.

    Tips & Info Checklist: Apa yang perlu ada dalam 'Beg Hospital'?

    ReplyDelete
  4. Omega Guard, beli sebotol satu keluarga boleh makan.. Jom sihat tanpa ubat.

    Jom baca --> KESAN KEKURANGAN COLLAGEN PADA TUBUH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jimat sebab sebotol semua ahli keluarga boleh makan

      Delete
  5. yer betul..saper yang belum cuba omega nie,,,mesti kena cuba...jimat sebab seisi keluarga boleh gunakan yer..

    Bahayakah Plasenta Privia

    ReplyDelete
  6. Tidak dinafikan minyak ikan mampu menurunkan berat badan..

    Ikan Budu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak dinafikan..
      Dh byk testimonial berjaya turun berat badan dengan mengamalkan minyak ikan

      Delete
  7. Mak sy makan omega..alhamdulillah mmg ada kesan pada dia.dia byk pada inch loss

    SELAMAT HARI DIABETES SEDUNIA 2014

    ReplyDelete
  8. X sbar nak mencubanya..menanti omega smpai...rugi x grab time2 promosi ni...

    ReplyDelete
  9. Selain membantu turunkna berat badan,banyak khasiatnya..bagus untuk anak-anak dan seisi keluarga. Memang tak menyesal.!!!

    mitos-cantik-faktaauta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Disebabkan khasiatnya, kita semua patut beli terutamanya bulan ini sebab promosinya yang menarik..

      Delete
  10. Alhamdulillah saya pon bagi kat mak saya makan omega. Memang nampak kesannya. mak kurang sakit lutut dan kulit nampak cantik, tegang. wahh.. bukan untuk kurus ja tau omega nie..

    http://anakummicomel.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. ..omega yg pelbagai khasiat
      Jom order bln ni..

      Delete
  11. Dari baby sampailah yg dewasa perlukan omega3.. baby, blh dpt khasiat dri susu ibu, atau picit dlm botol susu dia.. Knak2 lain, nak gigit sndiri pun boleh.. Mmg berbaloi Kalau borong Bulan ni, blh guna smpai bulan2 dpan..
    Cegah Pelbagai Penyakit Dengan Hanya 1 Botol Penawar

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Sesiapa yg nk kurus, boleh ambik omega sebagai salah satu suplemen utk slim

      Delete
  13. Bulan ni memang sesuai nk borong byk2...promo hebat dari shaklee..rugi tak grabbb awal2

    ReplyDelete
  14. Omega Guard memang pilihan terbaik untuk kurus, omega berfungsi sebagai agen pembakar lemak, malah omega boleh membantu masalah asthma.

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. Suka nya dengar.lepas ni mesti byk lg turun KG kan?

      Delete
  16. Sapa nk kurus..cuba la omega ni..kurus sihat tau..jnj pengambilan kena konsisten.jangan lupa senaman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan suplemen berserta senaman lg cpt pembakaran lemak

      Delete
  17. Best betuk omega ni..cepat menurunkan berat badan.tmbahan pulak org yg perut buncit..mesti kena cuba

    ReplyDelete
  18. Omega Guar best sebab selain boleh kurus kita boleh jadi bijak sebab kandungan DHA nya tinggi!

    Jemput baca: Makanan yang menurunkan kandungan gula di dalam darah

    ReplyDelete
  19. omega guard mmg bagus diamalkan utk kurus kesan pembakaran lemak terbaik, selain itu ianya bagus untuk membantu tingkatkan daya ingatan..ibu sedang menyusu bayi bagus ambil omega guard ini.. ibu sihat bayi bijak ^_^

    ReplyDelete
  20. Patutlah ada seorang student suka membeli omegaguard, katanya tanpa omegaguard dia rasa tak bertenaga dan otak pun rasa kurang fokus. Thanks for sharing info

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ank2 yg berusia setahun dan ke atas un dh blh consume omega tetapi mengikut dos yg disarankan

      Delete
  21. Replies
    1. Boleh la slim jika konsisten mengambil omega guard

      Delete
  22. Banyak khasiat omega yang kita tidak tahu. Selain boleh menguruskan badan, omega juga boleh diberi kepada anak-anak kita untuk pertumbuhan otak yang bijak

    Pesakit Diabetes Sujud Syukur Kerana Kaki Tak Jadi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Borong omega guard pada bln ini untuk harga berbaloi - baloi

      Delete
  23. omega ni bukannya dapat bantu kuruskan badan je.. kita juga dapat manfaat lain untuk kesihatan tubuh dari pengambilan omega seperti turunkan paras kolestrol jahat, kurangkan risiko sakit jantung, turunkan tekanan darah tinggi dan banyak lagi lah.. juga sangat bagus untuk perkembangan minda kanak-kanak..

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah, terima kasih sangat2 kat awak...baru saya betul2 paham kenapa omega guard ni sangat2 membantu untuk yang ingin menurunkan berat badan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. .nti boleh la order omega lagi utk turunkan berat badan

      Delete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen