Sunday, 14 December 2014

Set Tangani dan Merawat Jerawat yang Kronik

Apa itu jerawat? Umum mengetahui jerawat adalah bonjol atau bintik yang mencacatkan paras rupa. Wanita atau lelaki yang peka terhadap kecantikan kulit akan panik apabila satu titik jerawat timbul pada kulit mereka.

apa itu jerawat?

Ia boleh berlaku pada permukaan kulit muka, belakang badan, bahu dan dada dalam bentuk titik hitam, putih, biji merah, bengkak dan kadangkala timbul tompokan berbentuk biji mengandungi nanah.

Dalam keadaan ini, mereka tidak berdiam diri dan berusaha supaya ia hilang termasuk menggunakan alat kosmetik atau mendapatkan rawatan pakar kulit.

Hampir 90 peratus remaja akan mengalami masalah jerawat. Ada beberapa faktor menyebabkan jerawat tumbuh antaranya pertumbuhan jerawat disebabkan pertukaran hormon. Bagi remaja, misalnya, hormon endrogen bertindak pada kelenjar dan membesar dan terus tersembul. Ia juga dikenali sebagai bintik putih atau white head. Apabila kelenjar membesar ia mengeluarkan minyak yang berlebihan, sel akan melekat serta tersumbat dan menyebabkan kuman yang dikenali sebagai Propionibacterium acne mudah bertindak ke atas sebum (minyak) dan bertukar kepada asid lemak. Asid lemak, akan meresap keluar dan menyebabkan saluran darah pada kulit membesar serta menjadi merah. Ia akan menarik sel darah putih dan ia akan bercampur dengan bakteria seterusnya menghasilkan nanah.

Di sini saya akan khususkan cadangan untuk Jerawat Kronik iaitu Vitamin C Sustained Release, ESP, GLA Compleks dan Alfalfa Complex. Fokus utama adalah untuk menghilangkan jerawat. Bila jerawat dah hilang, boleh fokuskan untuk menghilangkan parut dengan lebih berkesan pulak. Step by step ya, apa yang penting jerawat HILANG! 

Mari kita tengok apa kelebihan vitamin untuk jerawat ini...

set untuk jerawat

1.Vitamin C Sustained Release 

Vitamin C membantu mengatasi kulit jerawat dengan 2 cara iaitu bertindak sebagai antioksidan dan menghasilkan sintesis kolagen. Sebagai antioksida, Vitamin C akan menghalang sebarang radikal bebas dan kekotoran dari merosakkan kulit. Disebabkan kulit terdedah kepada pencemaran, toksin dan juga bertindak sebagai pintu keluar bagi toksin, maka ianya perlulah dilindungi secara konsisten. 

Radikal bebas yang meningkat di kawasan kulit akan meningkatkan pengeluaran sebum dan akhirnya jerawat terjadi. Haaa jadi adalah penting untuk mengawal the root cause of acne ni, itulah cara merawat yang betul!


2.ESP- Energizing Soy Protein

ESP adalah sumber protein, diperlukan untuk menghasilkan sel-sel baru bagi kulit. ESP memang satu cadangan terbaik untuk merawat kulit kerana sel kulit akan mati dalam masa 21 hari. ESP diperlukan untuk merawat kulit yg rosak akibat dari jerawat.

3.Zinc Complex

Bagaimana zink boleh merawat jerawat? ada sebab bagaimana zink membantu untuk kulit berjerawat terutamanya lelaki. Kajian menunjukkan orang yang kulitnya berjerawat mempunyai tahap zink yang lebih rendah berbanding yang tidak mempunyai jerawat. Zink boleh mengurangkan jerawat sebanyak 50%. Zink boleh mengurangkan jumlah minyak semulajadi atau sebum, yang dihasilkan dalam kulit. Ia juga boleh membantu menyembuhkan kulit yang rosak sekitar jerawat yang tidak berkembang. Beberapa penyelidikan telah menunjukkan bahawa timbulnya jerawat sebahagiannya adalah disebabkan daripada kekurangan zink dalam diet.

4.Garlic Complex
 
Banyak kelebihan bawang putih. Tapi agak mustahil nak telan bawang putih yg raw tu kan semata-mata untuk rawat jerawat. Jadi garlic complex adalah pilihan terbaik. Bawang putih cenderung untuk bertindak lebih baik pada bakteria jerawat dan mereka yang mempunyai kulit berminyak di mana pengeluaran minyak adalah berlebihan pada kulit yg membawa kepada jerawat. Garlic adalah sumber antioksidan yg cepat dan powerful. Kesan ini boleh menghalang radikal bebas yang merosakkan sel kulit. Bawang putih juga bertindak sebagai pencair darah kerana kandungannya. Ini membolehkan aliran darah yang betul dan meningkatkan kesihatan peredaran darah.

Product di atas HANYA memberi kesan yang optimum apabila dimakan dengan cara yang betul. Sebagai pengedar Shaklee yg bertauliah, saya bertanggungjawab untuk memastikan anda mendapat kesan yang maksimum. Siapa yang bakal mendapat consultation PERCUMA berkenaan product? Tentulah HANYA pelanggan saya. Saya tidak bertanggungjawab untuk consult pelanggan orang lain.

Jika mahu kulit bebas jerawat,jika mahu tingkatkan keyakinan dengan perubahan kulit yang lebih licin dan sihat sila hubungi saya untuk atasi masalah jerawat anda hari ini dengan Set Jerawat shaklee

 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

2 comments:

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen