Wednesday, 27 January 2016

Vivix - Ikhtiar untuk Penyakit Kronik

 Apakah itu penyakit kronik?

Kronik membawa maksud penyakit yang sudah berlarutan atau penyakit yang sukar sembuh yang disebabkan oleh jangka masa yang dihidapi oleh pesakit. Boleh juga dirujuk sebagai sesuatu keadaan atau masalah yang sangat teruk dan tidak menyenangkan.

penyakit kronik

Contoh penyakit kronik adalah seperti tekanan darah tinggi, kencing manis, lemah jantung, kanser dan masalah buanh pinggang. Ia juga boleh dipanggil sebagai penyakit kronik jika ia sudah berlarutan.

Bagaimana Vivix Shaklee Bertindak Cegah Dan Bantu Rawat Sakit Kronik?

 

1. Memperbaiki Sel-Sel DNA

Tahukah bahawa setiap hari hampir 1 juta sel-sel DNA rosak. Kerosakan berlaku secara langsung dan tidak langsung. Secara langsung seperti terdedah kepada radiasi (sebagai contoh semasa proses kimoterapi bagi pesakit kanser). Dan yang lebih parah adalah kerosakan secara tak langsung. Terdedah dengan radikal bebas, pencemaran dan makanan yang tidak sihat.
 
2. Pengawalan Genetik
 
Genetik adalah unik dan biasanya diwarisi dari ibu atau ayah. Ini juga akan menentukan jangka hayat dan juga berapa cepat kita menjadi tua. Perasan tak ada yang umur 50an tapi kelihatan muda cantik macam 30an. Dan ada yang baru 30an tetapi nampak sungguh berumur. Ini berlaku kerana faktor genetik kita yang unik.

Kandungan utama Vivix membantu mengawal genetik dan melambatkan proses penuaan. Bukan sahaja penuaan dari segi fizikal. Malahan penyakit yang disebabkan oleh faktor penuaan juga dapat dielakkan. Seperti cardiovascular disease, cancer, arthritis, cataracts, osteoporosis, type 2 diabetes, hypertension and Alzheimer's disease.

3. Meningkatkan Tenaga Pada Tahap Sel
 
Tenaga tubuh manusia terhasil dari rantaian sel-sel di dalam badan. Semakin berumur, makin menurunlah tenaga yang dihasilkan. Jadi ramuan utama Vivix Shaklee akan meningkatkan tenaga dari tahap sel. Sel yang bertenaga akan menghasilkan tubuh yang sihat dan bertenaga.

Terdapat satu enzim di dalam badan yang dipanggil mitochondrial enzim, yang fungsi adalah menghasilkan tenaga pada badan manusia. Juga dikenali sebagai 'cellular power plants'. Pengambilan Vivix akan mengubah aktiviti dan kandungan mitochondrial enzim. Ini akan meningkatkan tenaga pada tahap sel dan seterusnya merendahkan risiko dari terkena penyakit kronik.

Seperti jantung manusia, sel yang lemah dan tidak bertenaga akan membuatkan jantung gagal berfungsi dengan baik. Dan akan meningkatkan risiko terkena serangan jantung atau penyakit kardiovaskular yang lain.
 
4. Penimbunan Protein AGE

Apakah AGE? AGE adalah Advanced Glycation End Products, iaitu komponen dalam sel badan yang menjadi faktor pemangkin kepada penyakit penuaan seperti diabetis, sakit jantung dan lain-lain.

AGE ini dapat diturunkan dengan pengambilan buah-buahan yang mengandungi resveratrol. Tahukah anda bahawa Vivix Shaklee bertindak 10 kali ganda dari resveratrol bagi membantutkan penghasilan AGE di dalam tubuh badan. Sel-sel badan tidak akan mudah rosak dan sistem badan akan berfungsi dengan baik.

Walaupun bertambah tua, tetapi tahap kesihatan sel berada pada tahap yang baik. Akan menyebabkan seseorang hanya tua pada umurnya, tidak pada wajah dan tubuh badannya. Bukankah satu nikmat,jika melihat ibu dan ayah yang tua tapi masih kekal awet muda, sihat, bertenaga dan yang penting bebas dari penyakit-penyakit kronik.

Pilihan mahu sihat atau tidak terletak pada tangan sendiri. Kita yang tentukan apa yang kita makan hari-hari. Jika kita bijak, pastilah kita pilih yang terbaik. Tak usah kedekut untuk kesihatan sendiri. Badan nie hanya sebatang, Allah bagi pinjam. Pinjam buku di perpustakaan pun kena jaga baik-baik, rosak kene denda. Lagi pula pinjaman dari Allah. Wajiblah kita jaga elok, untuk dipulangkan kelak.

Nikmat kesihatan adalah anugerah paling besar. Jika ditarik balik, ada duit berjuta pun tiadalah guna. Kan Allah ada kata, pemuda yang sihat dan kuat adalah lebih baik dari pemuda yang lemah. Jom kita pilih untuk sama-sama sihat.
 
Sebelum menamatkan entri ini, saya sertakan testimoni pilihan yang mencuba vivix untuk penyakit kronik.
 
 
 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
 Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

1 comment:

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen