Thursday, 30 March 2017

Built To Last - Kenapa PERLU memilih Shaklee untuk berbisnes?

Zaman serba serbi memerlukan duit dan ramai yang buat keputusan untuk buat side income untuk tambah pendapatan. Tambah-tambah musim GST ni, apa yang perlu dibayar dah jadi berganda-ganda. Kalau masih lagi rasa selesa dengan pendapatan yang sedia ada, mungkin keselesaan tu takkan bertahan lama.

Yang berfikir jauh ke depan sikit, mungkin dah mula mencari-cari sumber side income, bisnes apa nak buat. Buat bekalan di saat memerlukan. Sediakan payung sebelum hujan bak kata pepatah.

Cheq Nik nak kongsikan bisnes yang Cheq Nik jalankan hampir 4 tahun ni. Satu tips bila nk cari side income, mulakan dengan bisnes yang modal kecil. Jangan berhutang untuk mulakan bisnes lebih-lebih lagi kalau ilmu bisnes kita zero. Kelak bisnes ke mana tapi terpaksa pula tanggung hutang. 

Modal yang Cheq Nik keluarkan untuk start bisnes Shaklee ni hanya RM75 dan dapat balik modal ni hanya sebulan selepas betul-betul serius. Berbekalkan modal yang kecil tapi keuntungan di luar jangkaan. 

Bagaimana nak majukan bisnes Shaklee? 
Ada beberapa tips yang diperlukan untuk kembangkan lagi bisnes Shaklee ni. Dan ini di antara yang Cheq Nik amalkan

Tips #1: Kena faham pasal syarikat, apa yang syarikat tawarkan
💕Bisnes manual penting, mentor pun penting. Tak semua dari kita suka nak baca apa yg ditulis dalam buku manual bisnes jadi jangan la segan untuk bertanya mentor. Nak income cepat? Jawapannya cari mentor dan cepat-cepat korek ilmu darinya. Apa yang basic wajib tahu.

Tips #2: Bermula dengan sharing
💕Jika sebelum ni anda adalah pengguna maka sangatla mudah. Dengan guna konsep sharing, hanya share sahaja apa produk yang diguna dan kongsi kebaikan dan kesan yang dirasa. Share dari hati biasanya mudah untuk melekat di hati bakal customer. Nak share di mana? Banyak je medium online dan offline. Kalau online di blog, fb, instag. Kalau offline, di opis, dgn jiran sebelah rumah, dengan jiran di taman perumahan.

Tips #3: Bisnes shaklee adalah bisnes ilmu
💕Peluang akan datang lebih banyak jika kita sanggup belajar untuk cari, gali dan korek ilmu. Kata lain, kena rajin membaca sikit la. Rajin juga hadir majlis ilmu, kelas nutrisi, kelas marketing, dan banyak ruang berkaitan dengan bisnes. 

Tips #4: Cepat bertindak
💕Banyak pergi kelas tapi balik kelas tak buat apa-apa pun tak guna. Sebab ilmu tak diaplikasikan. Bila tak apply hasilnya tak de apa-apa okeh!. Kesimpulannya kena terus apply bila dah balik dari kelas. Kita takkan tahu ilmu tu berkesan atau tidak kalau tak buat. Dalam bisnes network ni, kita punya ramai kawan-kawan yang sudi berkongsi. Yang penting jangan harapkan orang lain buat untuk kita. 

Tips #5: Tanamkan dalam diri untuk tolong orang lain dalam organisasi
💕Kalau kita nak berjaya, buat orang lain berjaya dan kita akan dapat apa yang kita nak. Amanah ni walau nampak mcm berat, tapi percaya lah berapa banyak ladang pahala yang boleh dibesarkan dengan mengajar orang lain ke arah kebaikan. 

Tips #6: Jangan berhenti
💕Maknanya terhenti walaupun sekejap boleh merosakkan mood selama-lamanya. Bila dah stop nak mula balik memang ambik masa. Walau apa pun rintangan, jangan mudah mengalah. Normal jika kita sharing tiada respon tapi kena ingat mungkin ada yang memerhati dan tup-tup order Shaklee tanpa sengaja. Memang kekadang ada perasaan give up tapi tak boleh dilayankan sangat kerana ia merugikan kita je tu. Jangan pernah putus asa dengan rahmat Allah. Allah tak zalim. Dia tidak akan sia-siakan usaha walau bertahun-tahun sekalipun. Di sini SABAR itu penting.

Tips #7: Dekatkan diri dengan Pencipta
💕Yang ni memang penting dan tak boleh lari. Setiap usaha kita ada yang memberi dan Si Pemberi yang Maha Agung adalah Allah. Tidak akan bergerak satu zarah pun tanpa izinNya. Jadi penting untuk kita berkasih dan bercinta dengan yg Maha Memberi. Semua hasil yang kita dapat adalah perkenan dariNya. Buat apa yang Allah suka pasti Dia akan beri apa yang kita mintak.

In Sha Allah dengan mengekalkan 7 tips ini, diharap bisnes yang Cheq Nik usahakan sekarang makin berkembang dan kejayaan akan menanti kita di kemudian hari.


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

Wednesday, 29 March 2017

Best Sangat ke ESP ni?

Assalamualaikum semua

Hari ni Cheq Nik nak ceritakan mengenai perbezaan antara ESP dengan soya yang lain. Nanti senanglah lepas ni korang nak memilih soya yang mana ye..jangan tersalah pilih nanti merana tau!

Perbezaan yang ketara iaitu cara pemprosesan soya itu sendiri . Macam soya Shaklee dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavine genistin dan daidzin yang kritikal untuk membekalkan kita dengan keseluruhan manfaat soya.Soya bukan tak elok, cara proses tu yg buat dia jadi tak elok. Cer tengok tempe, genius je orang jawa yg amalkan pemakanan tempe. Cer tengok kicap kat rumah kita, ke tak makan kicap? Kicap dibuat dari soya kan? ;) Soya bukan GMO Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Program ni memastikan kacang soya Shaklee bebas dari pendedahan perubahan genetik. Dari benih hingga penyimpanannya, komitmen Shaklee sangat tinggi untuk pastikan bahan ramuan adalah semulajadi dan berkualiti tinggi.

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Kacang soya terasing yang pertama telah dicipta oleh Dr Shaklee pada 1970-an. Beberapa ujian klinikal dijalankan dan membuktikan betul lah protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan. Kenapa soya, kenapa bukan ayam atau ikan sebagai sumber protein? Sebab sumber protein dari soya bebas lemak dan bebas kolesterol.

ESP Shaklee merupakan satu-satunya produk dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia juga dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. ESP sangat sesuai untuk semua peringkat umur - tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.

ESP untuk kencing manis

Satu hidangan ESP Shaklee bersamaan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada uric asid, dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Pengalaman bersama ESP? Confirmlah ada

Cheq Nik amalkan ESP ketika melahirkan anak ketiga. Ambil untuk tujuan penyusuan dan Alhamdulillah masih bertahan mengamalkan ESP sehingga ke hari ini walaupun anak dah nak masuk 4 tahun.

Ketika mengamalkan ESP untuk tujuan penyusuan apa yang Cheq Nik dapat rasai ialah:

-  Air susu semakin pekat
-  Kulit makin lembut
-  Baby cepat kenyang
-  Baby lena tanpa perlu berjaga malam
-  Kulit ibu dan anak makin cerah
-  Tumit kaki tak lagi merekah
-  Sembelit pun tak de semasa berpantang
-  Lebih bertenaga walaupun kekadang berjaga malam
-  Badan makin slim (suami yang bagitau)

Banyak lagi la…korang kena cuba tau! Kekadang banyak sangat bonus bila amalkan ESP ni.. tak rugi cuba kerana korang akan jatuh cinta dengannya nanti…
 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

Tuesday, 28 March 2017

Vitamin untuk Lebih Bertenaga Sepanjang Hari

Penat? Dah sinonim dengan kehidupan kita seharian. Tapi kan kalo dilayan penat tu memang takkan ke mana-mana...

Surirumah pun penat apatah lagi yang bekerjaya. Bukan Cheq Nik tak pernah jadi surrimah tika cuti sabtu ahad...

Untuk atasi masalah penat, Cheq Nik nak kongsikan makanan tambahan yang Cheq Nik amalkan. Manala tau ibu2 di luar sana nak cuba boleh la pesan dengan Cheq Nik..😆😆
vitamin asas untuk bertenaga
1. ESP
Esp ni Cheq Nik jadikan ia sebagai minuman pemberi tenaga segera. Maklumlah kekadang tak sempat nak bersarapan lagipun takut gastrik menyerang. Sebab tu jadikan ia minuman sarapan pagi. Jimat masa dan mudah nak disediakan. Ada shaker dan shake shake je siapp...

2. Vitalea
Ia ni dikenali sebagai multivitamin lengkap. Jika nak ambil makanan yang mencukupkan kadar multivitamin seharian kotnya tak cukup. So elok ambil vitalea sebab kita tahu yang di dalamnya lengkap dengan multivitamin yang diperlukan oleh badan. Yang hb rendah pun boleh ambik vitalea ye. Yang badan terlalu kepenatan tu mohon cuba vitalea ni. In Sha Allah ada beza nanti.

3. B complex
Ianya sebagai vitamin anti-stress. Ia tukarkab glukosa kepada tenaga dan boleh hilangkan sakit2 urat jika terlalu penat bekerja. Ia jga elok utk kulit tau..jangan lupakan si kuning ini jika mahu cantik.😉😉😉

4. Ostematrix
Jika dah penat pasti badan pun akan sakit2 kan? Lenguh2..kebas2....dan inilah pembantu seharian Cheq Nik untuk masalah tersebut. Walaupun minum susu tapi kita tak tahu cukup ke tak kalsium yang perlu kita ambil seharian. Kita memerlukan 1000mg seharian kalsium tau. Nak senang boleh amalkan 4 biji ostematrix sehari. Bulan ni harga best tau!
Itu je yang Cheq Nik amalkan. Mungkin korang pun nak kongsikan apa yang korang amalkan supaya kelihatan cergas dan cerdas sepanjang masa kan?

Dapatkan VITAMIN UNTUK TENAGA di SINI
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

Monday, 27 March 2017

Berusaha Mengubah Nasib Hidup

Allah Subhanahu wa Ta’ala tidak merubah keadaan suatu kaum yang berada dalam kenikmatan dan kesejahteraan, sehingga mereka merubahnya sendiri. Juga tidak merubah suatu kaum yang hina dan rendah, kecuali mereka merubah keadaan mereka sendiri. Yaitu dengan menjalankan sebab-sebab yang dapat mengantarnya kepada kemulian dan kejayaan. Inilah yang dijelaskan Allah dalam firman-Nya:

إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّىٰ يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ

“Sesungguhnya Allah tidak merubah keadaan suatu kaum sehingga mereka merubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri.” [Ar-Ra’d/13:11].


Dalam ayat yang mulia ini terkandung penjelasan, bahawasanya semua perkara di seluruh dunia ini terjadi dengan taqdir dan perintah-Nya. Namun Allah Subhanahu wa Ta’ala telah menjadikan sunnah- sunnah kauniyah dan syari’at dalam merubah nasib suatu kaum. Sehingga umat yang menjalankan sunnah-sunnah kauniyah dan syari’at untuk kejayaan, maka Allah Subhanahu wa Ta’ala merubahnya menjadi jaya. Demikian juga sebaliknya, apabila mereka menjalankan sunnah-sunnah Allah untuk kerendahan dan kehinaan, maka Allah menjadikan mereka hina dan rendah. Hal ini telah terjadi pada umat-umat terdahulu, yang semestinya menjadi pelajaran bagi umat manusia pada zaman sesudahnya.

Di samping mengejar kejayaan jangan dilupakan mengerjakan apa yang disuruh dan meninggalkan apa yang dilarang. Urusan dunia dan akhirat perlu seimbang untuk mencari keredhaan dariNya.


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

Sunday, 26 March 2017

Bahagi Masa dengan Bijak

Bijak bahagi masa jika buat kerja lebih dari satu. Nak tahu?
Maksudnya di sini kerja hakiki dan kerja sampingan. Tak jelas?contohnya macam Cheq Nik kerja pejabat dan buat side income jual Shaklee.

Pembahagian masa tu amat penting tambah2 kita perlu fokus keduanya. Untuk tidak abaikan kedua-dua tugasan itu, Cheq Nik perlukan pembantu untuk uruskan semua itu. Nak tahu apakah ia? Jeng jeng jeng

Salah satu cara ialah Cheq Nik gunakan khidmat Buffer. Ianya memang sesuai untuk kita schedulekan post bagi yang tak sempat nak buat sharing. Di tempat kerja bukannya selalu boleh pegang hp kan? Dengan adanya Buffer memang menyenangkan kerja untuk post kat wall. Yang belum guna Buffer boleh cuba ye. Sehari boleh schedule untuk 10 post tau!!

Kepada yang ada pages pun boleh schedule post tau. Yang tu tak kisah bape post sehari nak schedule. Ikt suka hati kita...😊😊

jadualkan iklan


Satu lagi blh guna hootsuite utk schedule ye. Walaupun sibuk tpi post tetap berjalan walau sesibuk mana kita pun. 

Nak seribu daya
Tak nak seribu dalih.

Cheq Nik dah share apa yang digunakan untuk iklan di fb.korang pun blh buat tau..
Selamat mencuba!


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

Saturday, 25 March 2017

Meroyan Ketika Berpantang? Set Berpantang Shaklee Boleh Membantu

Meroyan selepas bersalin? 

Pernah dengar tak? Agak bahaya kalau meroyan semasa dalam pantang ni..

Macam mana nak elakkan meroyan dalam pantang ni? Benda remeh temeh kalo difikirkan secara serius berkemungkinan boleh menyebabkan simptom meroyan.

Apa yang boleh ibu2 lakukan ialah amalkan set postnatal. Sebagaimana yang kita tahu semasa bersalin si ibu banyak kehilangan darah dan banyak urat-urat putus dalam proses melahirkan anak.

Cheq Nik ada cadangan set postnatal untuk ibu2 yang bakal melahirkan anak. Boleh cuba set ini ye

Set ini jugalah yang Cheq Nik amalkan semasa berpantang anak ke 3 pada tahun 2013.

Ini antara yang Cheq Nik ambil :

✔vitalea - penting untuk ibu2 supaya leih bertenaga dan muka tidak pucat kerana kehilangan banyak darah.

✔vitamin c untuk mempercepatkan luka ceapt kering dan sembuh. 

✔b complex untuk elakkan ibu2 stress 

✔zinc complex membantu dalam penyembuhan luka bersalin cepat sembuh. Tapi sekarang ni zinc tak de stok. So ibu2 blh gantikan dengan 2biji vitalea ye. 

✔ostematrix untuk bantu pekatkan air susu dan bantu kurangkan lenguh2, kebas2 dan sakit badan. Utk sembelit pun ok jugak. 

Jika ada budget lebih boleh tambah esp, oemga guard dan alfalfa utk tujuan penyusuan ye.
Pastinya kita mahukan yang terbaik untuk anak-anak kan? Dan tak salah jika kita berbelanja untuk membeli set pantang kan?

Tak de bajet? Meh Cheq Nik cadangkan ikut bajet ibu-ibu

set bersalin shaklee

 
Hubungi Cheq Nik untuk pesanan ye. Jika ada suami yang mahu hadiahkan untuk isteri tersayang pun boleh 😍

Beli SET BERPANTANG di SINI secara ONLINE
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

Friday, 24 March 2017

Pentingkah Ostematrix dan Kenapa?

Ostematrix ni apa?

Ostematrix adalah supplement kalsium dan magnesium.

Sesuailah untuk orang yang tak suka minum susu, atau yang rasa macam tak konfiden je kalsium seharian cukup.

Kalau orang biasa-biasa tak kisah kot.

Tapi kalau macam ibu mengandung, ibu menyusu, warga emas yang selalu sakit lutut, perit juga kalau kurang kalsium.

Oh, ibu berpantang pun, kalsium sangat membantu untuk atasi masalah sakit pinggang rasa nak tercabut pinggang, dan lenguh badan.



Siapa perlu amalkan Ostematrix?

Kalau korang:

1) sedang pregnant, dan selalu lenguh badan dan sakit pinggang

2) sedang pantang, dan ada masalah sembelit teruk, rasa nak tercabut pinggang, lenguh badan

3) sedang breastfeed, dan perasan eh, susu makin drop walaupun dah pam setiap 2 jam

4) ada mak ayah yang selalu mengadu sakit lutut, walaupun dah puas sapu minyak panas dan tuam lutut

5) susah nak tidur malam, walaupun puas count the sheep

6) nak rasa segar bila bangun pagi esok, walaupun terpaksa tidur lewat layan anak main

7) tak suka minum susu, tapi terpaksa minum untuk kesihatan

Maka korang mesti amalkan Ostematrix tau!



pil kalsium

Beli PIL KALSIUM di SINI

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya