Monday, 19 February 2018

5 Sebab Ibu Hamil Perlukan ESP

Anda ibu hamil? Tahniah diucapkan.

Hari ni Cheq Nik nak share pasal 5 sebab ibu hamil perlukan ESP. Baca sampai habis tau.. Nanti boleh sampaikan kepada kawan-kawan yang baru disahkan hamil dan menunggu saat untuk melahirkan zuriat.



Esp sebagai pembekal tenaga segera terutama bagi ibu hamil kerana ibu hamil memerlukan protein terbaik sebagai pembekal tenaga untuk melakukan kerja seharian. 

Esp merupakan protein non gmo dan sangat sesuai untuk ibu hamil sentiasa bertenaga dan cergas.



Sel-sel di dalam badan akan menyerap zat dan nutrisi dalam badan supaya badan dapat manfaat daripada pemakanan kita di mana sel yang sihat sahaja yang dapat menyerap zat dan nutrisi.



Esp membekalkan protein tulen. Cara penyediaan Esp pun ada caranya tanpa merosakkan protein dalam Esp. Esp membantu aliran darah ibu yang bertambah



Dalam fasa kehamilan, fetus akan membentuk organ baru seperti jantung, kaki, tangan, ginjal, sistem pernafasan dan sebagainya.

Setiap pembentukan organ, protein sangat diperlukan kerana protein membentuk sel yang kemudian akan membentuk organ dan anggota badan yang lain.

Jika ibu hamil tidak mendapatkan protein yang mencukupi,maka pembentukan salah satu ini akan jadi tak sempurna dan ini boleh menjadi penyebab bayk ada masalah selepas dilahirkan.



Esp merupakan indeks glisemik yang rendah di mana sangat sesuai bagi mengawal kandungan gula dalam darah terutama bagi ibu hamil yang mengidap diabetes. 

Ia memberi tenaga dan pada masa yang sama kalori yang dibekalkan adalah mencukupi dan rendah gula. Esp juga membantu kita mengekalkan rasa kenyang yang agak lama.

Dah tahu kan kenapa ibu hamil perlukan ESP? Nak pesan boleh je dengan Cheq Nik. Senang dan mudah. Hanya tekan link di bawah ni ye

www.wasap.my/60173430922/ESP

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Dengkil, Selangor
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya

Sunday, 18 February 2018

Siapa yang Perlukan ESP?

Assalamualaikum

Untuk pengetahuan semua ESP ini boleh diamalkan oleh semua orang tak kira jantina lelaki atau perempuan. 

Meh kita tinjau siapa yang boleh amalkan ESP dan ingin dikatakakan di sini bahawa sesiapa yang tak amalkan ESP memang rugi besar. Mesti tak nak rugi kan?





















Adakah anda tergolong di dalam golongan yang memerlukan ESP? Meh pesan kat sini

www.wasap.my/60173430922/ESP

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya

Saturday, 17 February 2018

10 Sebab Kenapa ESP Digemari dan Diminati

Bila kita meminati atau menyukai sesuatu pasti ada sebab kan? Begitulah juga dengan 10 sebab kenapa ESP semakin diminati dan digemari ramai.

Meh kita tengok asbab ESP paling diminati oleh peminat tegar di luar sana.

Antaranya sebab-sebabnya ialah:




















Dah tahu kan kenapa ESP menjadi rebutan? Tak nak berebut juga ke?

www/wasap.my/60173430922/espbest

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya

Friday, 16 February 2018

7 Bahan Di Dalam Kolagen Shaklee

Siapa sini amalkan kolagen? Tahukah apa yang terdapat di dalam kolagen yang kita amalkan tu? Penting tau tahu apa yang terkandung di dalam kolagen tu. Takut efek di kemudian hari je.

Hari ni Cheq Nik nak share pasal 7 bahan yang terkandung di dalam kolagen yang dikeluarkan oleh pihak Shaklee.

7 bahan tersebut ialah:








So, bagi sesiapa yang nak cuba kolagen Shaklee tak perlu diragui ye. Sebab ini je bahan-bahan yang terkandung di dalamnya. In Sha Allah selamat untuk digunakan.

Nak cuba kolagen terus tekan link di bawah ye

www.wasap.my/60173430922/collagenshaklee

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya

Thursday, 15 February 2018

Testimoni 7 Hari Mengamalkan Set Youth

Assalamualaikum

Riuh diperkatakan pasal Set Youth skincare sejak dilancarkan pada 3 Februari 2018 yang lepas kan? Ramai yang ambil peluang membelinya semasa Business Leader National Conference yang lepas. Termasuklah penulis peminatvitmain ni.

Hari ini Cheq Nik nak kongsikan testimoni selama 7 hari mengamalkan Set Youth Skincare yang bermula pada 8 Februari 2018 sehingga semalam iaitu 14 Februari 2018. 

Untuk pengetahuan semua, Cheq Nik hanya gunakan 5 benda je :

youth skincare

1. LUMINOUS GEL OIL CLEANSER - membersih, menghalus dan lembut pada kulit tapi kuasa cucian dia mendalam. ada ekstrak anggur muscadine dalam ni, sama macam bahan dalam vivix.


2.PERFECTING SKIN TONER - membersihkan sel kulit mati dan membekalkan nutrisi pada kulit. Cheq Nik pakai 2 kali je shari iaitu pagi dan malam. Segar sangat. 


3. YOUTH ACTIVATING SERUM - yang ni power dia 10x ganda bantu percepat pembaharuan sel kulit. Memang cepat je kesan dia. 


4.DEFENSE MOISTURIZER SPF 50 - yang ni belum dapat lagi. In Sha Allah akan dapat dalam masa terdekat.


5. RADIANCE C & E - untuk kulit lebih berseri, mencerahkan kulit, pudarkan garis halus kedut semua tu. power giler si dia ni...Cheq Nik pakai 3 kali je seminggu. 


6. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM - krim malam super power, bantu melembutkan kulit wajah dan menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit nampak lebih muda, halus dan berseri. Memang dalam 7 hari ni tak pernah miss lagi krim malam walaupun mata dah tak boleh nak buka. Tapi demi nak cantik semuanya sanggup diharungi..

Dan inilah hasilnya bila berYOUTH selama 7 hari. No filter no camera 360. hanya camera hp Samsung je ye.

Youth skincare 7 hari

Yang nak order Starter Set Youth Skincare boleh pre order sekarang tau. Bulan Mac akan dapat produknya. 

Jangan lupa tekan link ni untuk pesan okeh!

www.wasap.my/60173430922/setyouth


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya

Wednesday, 14 February 2018

15 Manfaat ESP yang perlu diketahui

Kita makan sesuatu pasti nak ianya membawa manfaat pada kita kan? Itu dah tentu yang kita akan cuba sesuatu dan amalkannya kan?

Macam juga jika amalkan ESP. Pasti kita nak dapatkan manfaat darinya kan? Di sini Cheq Nik senaraikan 15 manfaat yang bakal korang perolehi jika amalkan ESP tetapi dengan syarat amalkan secara konsistan tau.































** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya

Tuesday, 13 February 2018

Kulit Segar Cerah Berseri Dengan Collagen Powder

Assalamualaikum

Hari ni sekadar nak ceritakan pasal masalah kulit yang Cheq Nik hadapi selama ini. Dan segalanya berubah setelah berjumpa dengan suplemen kulit yang mana merawat masalah kulit dari dalam.

Jika diingatkan kisah lampau mengenai masalah kulit memang sedih dan hilang keyakinan diri. Tapi sekarang alhamdulilah, sedikit sebanyak keyakinan diri dikembalikan sedikit dengan sedikit apabila masalah kulit semakin elok. 


Berbeza sesangat kan? Korang yang ada masalah macam Cheq Nik boleh cuba detox dulu ye. Pastu baru disulamkan dengan vitamin kulit. 

Nak dapatkan sesuatu perlu banyakkan bersabar dan jangan melatah jika makan set detox jerawat keluar sebab ia dalam proses pemulihan sel-sel yang rosak kepada yang baru. 

Untuk korang yang mahukan konsultansi, boleh terus wasap Cheq Nik di www.wasap.my/60173430922. Cheq Nik sedia membantu.


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya