Friday, 24 November 2017

Luka Berkhatan Cepat Sembuh Dengan Set Berkhatan Shaklee

Assalamualaikum

Hari ni hari terakhir persekolahan bagi tahun 2017. Sukalah anak-anak semua kan?

Memandangkan cuti sekolah yang agak panjang ni agaknya ada di kalangan mak ayah yang nak khatankan anak lelaki kan? Kami sekeluarga pun berhasrat nak khatankan kedua-dua anak lelaki pada tahun ni. Memandangkan umur pun dah 10 tahun dan 7 tahun. Sedang elok la kata orang kan?


Mak ayah nak khatankan anak-anak tu dah sediakan vitamin untuk anak-anak tak? Yelah risau jugak kot terlasak lebih masa pantang tu..hihi...kan tak pasal-pasal kena jumpa doktor semula. Pasti nak anak cepat sembuh kan?

Antara pilihan vitamin untuk berkhatan, Cheq Nik cadangkan Omega Guard dan Mealshake. Meh kita tengok fungsi setiap vitamin tersebut

Set berkhatan kanak-kanak

1. MEALSHAKE

Mealshake ni dia ada vitamin dan mineral yang lengkap, yang akan membantu, luka berkhatan cepat sembuh. Yer lah, badan kalau cukup nutrien, cepat lah sembuh luka tu kan? Haaa gitu juga lah dengan luka berkhatan..

2. OMEGA GUARD

Minyak ikan ni bagus untuk elakkan bengkak, dan agen antiradang. Luka berkhatan ni kita takut bengkak sebab budak-budak ni lasak dan tak reti duduk diam. Sebelum bengkak baik kita sebagai mak ayah beringat sebelum kena...hihihi


set berkhatan


Untuk mendapatkan Set Berkhatan boleh terus klik link di bawah ini. 



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

Sunday, 19 November 2017

VIVIX untuk Masalah Sembelit Dan Buasir

Assalamualaikum

Pernah sembelit ? 
Pernah disahkan ada sakit buasir?
Pasti sakit kan?


Hari ni Cheq Nik nak terangkan bagaimana Vivix membantu bagi yang ada masalah sembelit atau buasir. In Sha Allah kita ikhtiar kan?

sirap merah Shaklee


Sepertimana yang korang pernah baca sebelum ni, salah satu bahan utama di dalam Vivix ialah Muscadine Grape  dan ia merupakan sumber TERBAIK untuk serat pemakanan di mana 35 biji muscadine mengandungi 105 calories dan 7g fibre. Menarik kan?

Selain itu, buah yang sangat tinggi dengan serat larut. Dan jika nak compare dengan anggur biasa di mana 30 biji anggur biasa mengandungi 105 calories dan hanya 1.4g fibre sahaja.

Ini bermaksud, SEBIJI ANGGUR MUSCADINE mempunyai serat sebanyak 5 BIJI ANGGUR BIASA..       
haa…gempak kan!

Sebab tu lah VIVIX ni sangat-sangat membantu korang yang mempunyai masalah sembelit, buasit dan dapat mengawal usu dengan baik.

Dengan mengamalkan VIVIX setiap hari juga dapat mencegah berlaku nya SEMBELIT DAN BUASIR. InsyaAllah..

Jom dapatkan vivix di sini. Ada promo hebat sehingga akhir bulan ni ye. Jangan ketinggalan dapatkan vivix twin tau.

Www.wasap.my/60173430922




** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

Saturday, 18 November 2017

OMEGA GUARD : Siapa Yang Perlukan Ia?

Assalamualaikum

Pernah dengar pasal minyak ikan Shaklee? Namanya ialah Omega Guard. Ramai yang telah mengamalkannya dan alhamdulillah berpuas hati dengannya.

Hari ini Cheq Nik nak senaraikan siapakah yang wajib ambil Omega Guard ni. Pasti korang semua nak tahu kan?


Minyak Ikan Shaklee



Di antara golongan yang memerlukan minyak ikan ini ialah:

đź’‹Ibu hamil – Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan, mengurangkan risiko meroyan selepas melahirkan bayi, mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil, dan membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan


đź’‹Ibu Menyusu –  Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga, membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejaskan penghasilan susu dan kualiti susu ibu


đź’‹Kanak-kanak – Memperkuatkan sistem imunisasi badan, sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk,selsema dan asma. Membantu pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan anak


đź’‹Mereka yang mengalami masalah berat badan berlebihan – sangat membantu dalam pembakaran lemak . Omega-3 mampu meningkatkan hormon leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama


đź’‹Mereka yang sering dilanda masalah kesihatan 


đź’‹Membantu mengurangkan masalah batuk berkahak dan selsema yang berterusan. 


đź’‹Mengurangkan sakit Strok


đź’‹Menurunkan paras kolestrol dan mengurangkan sakit sakit sendi


đź’‹Pesakit darah tinggi


đź’‹Penghidap Asthma ( lelah )


đź’‹Pelajar



Korang yang baca post ni pun tak terkecuali wajib amalkan omega tau


Untuk pembelian korang boleh klik link ni ye

www.wasap.my/60173430922/omegaguard


atau nak beli sendiri pun boleh dan pastikan ada debit atau dredit card tau




** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

5 Alasan yang membuatkan saya masih setia bersama SHAKLEE

Assalamualaikum dan selamat pagi

Jika diperhatikan, ramai yang mula berjinak-jinak dengan bisnes online. Tak kisahlah buat bisnes tudung ke, pakaian kanak-kanak ke, suplemen ke.. Janji boleh tambah income dan sedikit sebanyak boleh bantu meringankan beban suami.

Arini nak kongsi kisah Cheq Nik dalam menjalankan bisnes online dan kenapa Cheq Nik masih lagi bertahan walaupun dah masuk tahun ke 4. Jom baca sama-sama.

pengedar aktif shaklee wangsa maju



Kali ni saya cuma nak share kenapa saya kekal dengan bisnes shaklee (tahun ni masuk 4 tahun) walaupun ramai yang approach join bisnes diorang.

1. Bonus yang masyuuukkk. Walaupun modal cipuuutt(RM70) je. Memang best. Janji rajin & istiqamah je  ?. Kalau malas-malas, nak goyang kaki je sila cari skim cepat kaya. Tapi kalau habis papa kedana jangan salahkan saya. hehe

So far, bab bonus shaklee memang sangat-sangat meyakinkan. Tak pernah lagi bayar lewat walau sehari. Diorang bayar lebih awal ada la. Dah la sistem bonus shaklee sangat special tau. Shaklee ‘pay to infinity’.

 Maksudnya bonus Shaklee tiada had.Saya pernah nampak slip bonus leader yang 6 angka sebulan. Memang ternganga mulut tengok dibuatnya tau  


2. Tak payah modal ribu-ribu atau beli stok berkotak-kotak. Yang akhirnya stok tu akan  dok bawah katil(sebab tak tau nak jual kat siapa). Tu jenis yang suka kejar-kejar pangkat la tu

Bisnes ala-ala dropship gittew. Customer order baru korang order kt shaklee. Siap shaklee boleh courier direct ke customer korang tu lagi tau ?

Cuma leader macam saya memang kena ada stok kat rumah. Sebabnya customer suka sangat terjah. Tau-tau diorang dah depan pintu.hihi


3. Boleh tolong orang selesaikan masalah kesihatan dan hidup lebih sihat secara semula jadi.

Best tau bila boleh bantu orang selesaikan masalah diorang. Macam mana rasanya? Susah nak describe. Korang kena feel sendiri


4. Tolong orang jana income dengan shaklee.

Cuba bayangkan orang yang selalu semput nak tunggu gaji tiba-tiba dapat bonus shaklee pulak tengah-tengah bulan.

Bestkan? Lagi best bila korang la yang tolong guide diorang tu  ?


5. Bisnes bukak 24 jam sampaikan masa kitorang tido pun sales masuk jugak. Haa? Camno tu yek? ?

Tu je la dulu. Kang tak tido malam korang memikirkan betapa best nya bisnes shaklee ni pulak.hehe

Tapi ni semua special untuk group kitorang je tau. Kalau korang join under group lain saya tak jamin kalau korang tak dapat ‘rasai’ semua ni

Nak join kitorang?


Klik link di bawah ni ye

www.wasap.my/60173430922/daftarahliShaklee


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

Wednesday, 15 November 2017

Vitamin untuk Ibu Hamil. Perlukah semua itu?

Assalamualaikum

Hari ni nak cerita tentang set ibu mengandung Shaklee. Yang sedang mengandung tu boleh la amalkan set ini ye. 
Dalam set ibu mengandung Shaklee terdapat 4 produk Shaklee yang sesuai untuk diamalkan oleh ibu mengandung bagi memastikan kesihatan ibu dan bayi berada pada tahap terbaik. Dalam set ibu mengandung Shaklee, untuk ibu yang mengandung trimester pertama disarankan untuk mengambil Vitalea, Vitamin B Complex, Vitamin C dan Ostematrix (Kalsium). Ibu mengandung pada trimester pertama juga digalakkan untuk mengamalkan Energizing Soy Protein (ESP).
Manakala pada trimester kedua pula digalakkan untuk mengamalkan kesemua vitamin yang sama diamalkan pada trimester kedua dan ketiga cuma ditambah dengan Omegaguard.
Kebaikan setiap vitamin dalam set ibu mengandung Shaklee.

VITALEA
Vitalea merupakan multivitamin yang mempunyai pelbagai jenis vitamin dan mineral. Vitalea mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral termasuklah zat besi yang penting untuk pembentukan darah bagi mengelakkan anemia di mana para hemoglobin menjadi rendah. Anemia sangat bahaya kerana risiko untuk berlakunya keguguran sangat tinggi.

VITAMIN B COMPLEX
Berbanding vitamin B Complex di pasaran, vitamin B Complex Shaklee mengandungi 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh badan. Selain itu, Vitamin B Complex Shaklee juga mengandungi asid folic yang diperlukan oleh ibu-ibu mengandung.

VITAMIN C
Vitamin merupakan antioksidan yang bagus. Vitamin C penting untuk menyokong kesihatan jantung, kesihatan sistem imun, kesihatan sel serta kesihatan mata, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah.

OSTEMATRIX (KALSIUM)
Kalsium penting untuk pembinaan tulang dan gigi yang kuat. Tulang dan gigi yang kuat bukan hanya penting untuk bayi dalam kandungan, malahan penting juga untuk si ibu yang sedang mengandung. Selain itu, kalsium juga penting bagi mengelakkan kekejangan otot yang biasa melanda ibu mengandung. Tidak seperti wanita yang lain, keperluan kalsium bagi ibu mengandung adalah lebih tinggi daripada biasa. Kelebihan Ostematrix, iaitu kalsium Shaklee adalah terletak kepada penyerapannya ke dalam darah yang sangat bagus.

OMEGAGUARD
Omega sangat penting kerana di dalamnya terkandung EPA dan DHA yang penting untuk perkembangan otak bayi. Omega Shaklee menggunakan minyak ikan terbaik Selain itu, omegaguard dihasilkan melalui kaedah penyulingan propriertari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3. Dalam proses ini, bahan-bahan berbahaya seperti merkuri da puln plumbum.

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
ESP Shaklee mengandungi kandungan 9 asid amino penting yang diperlukan oleh tubuh. Asid amino ini penting untuk pembinaan sel-sel badan. Selain itu, ESP juga membantu ibu mengandung menjadi lebih bertenaga. 

set ibu hamil


Jom tengok testimoni set kehamilan Shaklee

Yang teruja jangan lupa beli ye


testimoni set hamil


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

Friday, 10 November 2017

PROMO VIVIX NOVEMBER 2017 : FREE MEMBERSHIP

Assalamualaikum

Lama rasanya tak menulis di blog sendiri. Dah bersawang rasanya.


Oklah, kini Cheq Nik kembali menulis mengenai promo terhebat pada bulan November 2017 ni. Memang yang sentiasa ditunggu-tunggu oleh peminat tegar Vivix yang belum berdaftar sebagai ahli lagi.

Dan inilah tawaran hebatnya:


promo november 2017


Korang belum jadi ahli Shaklee? Bulan ini Shaklee buat special promotion untuk korang.
Beli Vivix 2 botol bulan ni korang akan dapat:
  • Diskaun 25%
  • Keahlian percuma bernilai rm80
  • Pos percuma bernilai rm10.60
  • Pulangan tunai sebanyak rm36
Bagi korang yang memang tunggu-tunggu Vivix promo, inilah masanya dapatkan Vivix pada harga yang sangat murah.
Menarik kan?
Jom pesan Vivix di sini :
www.wasap.my/60173430922/vivixpromo
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
 FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
 Pages: Peminatvitamin 
 No Tel: 017-3430922 
 Email: nik_azimah81@yahoo.com 
 COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya

Friday, 29 September 2017

Set Radiant 4 : Set Cantik yang Memukau

Bestnya offer bulan ni. tapi dah nak habis pun.

Ramai yang rebut set radiant ni tau.

Apa yang ada dalam set radiant tu ye? Meh Cheq Nik explain serba sedikit mengenai set radiant yang menjadi buruan para jelitawan.

Ada 4 item utama dalam set ini.Jom kita lihat


set glowing

1. Bina sel dengan protein terbaik : (ESP)

Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana ia:
  • Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk fungsi kulit yang optimum.
  • Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.
  • Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.
  • Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.
  • Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.

2. Lindungi kulit dari radikal bebas dengan Vitamin C !

Vitamin C, yang bertindak sebagai antioksida menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan kita tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C dan pengambilan vitamin C membantu untuk :
  • Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.
  • Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
  • Membantu dalam penyembuhan luka.
  • Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.

3. Tingkatkan Keanjalan kulit dengan Collagen Powder 

Kolagen adalah struktur penting untuk kulit anda. Ia mengekalkan keanjalan kulit anda dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur. Berita baiknya adalah badan anda boleh menghasilkannya sendiri.

Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan, ianya akan mendedahkan anda kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Katakan tidak kepada tanda-tanda penuaan ini dan mulakan pengambilan kolagen sekarang untuk;
  • Kulit yang lebih anjal.
  • Mengurangkan kedutan.
  • Kulit yang lebih lembut, lebih padat.
  • Mengurangkan parut

4. Kekalkan kelembapan kulit anda

Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). 

Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:
  • Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik
  • Mengekalkan kelembapan kulit.
  • Melawan keradangan

Ada offer menarik tau. Jangan lupa beli!


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
 FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
 Pages: Peminatvitamin 
 No Tel: 017-3430922 
 Email: nik_azimah81@yahoo.com 
 COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Putrajaya