Friday, 22 June 2018

7 Fakta Menarik Mengenai Collagen Powder Shaklee

Asssalamualaikum

Hari ini Cheq Nik nak kongsikan 7 fakta menarik mengenai Shaklee Collagen Powder. Maklumlah bulan ni kan promo Collagen Powder. Dan inilah masa yang sangat sesuai untuk korang yang ingin mencuba collagen.















Dah baca kan? Nak order terus klik link di bawah ni ye


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya

Thursday, 21 June 2018

Testimoni Collagen Powder yang Membuatkan Pengguna Terpikat

Assalamualaikum

Sempena bulan promo Collagen ni, Cheq Nik nak kongsikan testimoni pengguna yang telah amalkan collagen Shaklee secara konsistan. Mana-mana pun kalau konsistan memang akan dapat efek yang membanggakan.

Dah tengok testimoni ni pasti lagi teruja korang nak cuba Collagen Powder Shaklee. Tambahan pula bulan ni ada offer tau.














Nak order Collagen Powder?

Jom klik link di bawah

www.wasap.my/PengedarShakleeDengkil/SCP

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya

Wednesday, 20 June 2018

Salam Lebaran 2018

Assalamualaikum

Dah masuk 7 Syawal. Sekejapnya masa berlalu meninggalkan kita.

Tak terlewat lagi rasanya untuk Cheq Nik ucapakan Selamat Hari Raya Aidilftri untuk semua pembaca Peminatvitamin.

Pastinya sedondon warna baju raya semuanya kan? Warna warni menghias facebook Cheq Nik juga. Masing-masing mesti dah lama plan untuk pemilihan warna baju raya kan?

Taraaa...gambar raya kami sekeluarga..


Di sini Cheq Nik ingin ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua terutama yang mengenali diri ini, pembeli Shaklee yang pernah beli dan selalu repeat order, pembaca blog Cheq Nik yang tak famous ni. Maaf andai ada salah dan silap. 

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya

Saturday, 16 June 2018

Set Rawatan Insentif dan Pemulihan YOUTH

Assalamualaikum

Hari ini entri Cheq Nik berkenaan dengan Set Youth. Untuk pengetahuan semua, Youth dilancarkan pada bulan Februari lepas dan majoriti ramai yang mencubanya kerana testimoni yang menunjukkan testimoni perubahan yang ohsem.

Antara item yang terdapat di dalam set ini ialah:-


Ni adalah cleanser. 
Kt cuma perlu picitkan sikit sj lepas tu disapu di muka Cara pusingan.
Teskture dia x berbuih sangat tapi is menanggalkan kotoran hingga ke dalam. Lepas kita cuci muka cuba rasa kulit lembut je.



Lepas cuci muka toner jangan lupa tau. Ada yang beranggapan cuci muka je cukup memadai. Tanggapan tu salah tau. Fungsi toner ni adalah untuk menutup pori-pori di muka. Kulit akan lagi segar bila amalkan toner.



Serum ni best.tapi masa mula-mula guna tu kulit macam terkejut sikit keluar bintik-bintik macam jerawat halus. Lepas tu sekarang ok je. Kalau korang alami masalah macam ni jangan stop teruskan guna. Ingat ye dos serum sikit je sekali.picit je.

Krim siang ni Ada SPF50 dan bila lepas guna kulit akan jadi glowing kemerah-merahan.

Krim malam memang tak boleh tinggal sebabnya bila kita tidur, ia merawat kulit muka. So sesiapa yang tinggalkan krim malam memang rugi sangat.



Last.sekali radiance C & E ni memang best. Mula-mula pakai rasa gatal-gatal sikit tau. Kena tahan sikit sebab yang ni pure. Selalu kita tumbuk vit c buat masker tapi sekarang tak perlu lagi guna yang ni je. Bagi yang ada jeragat yang ni memang elok. Radiance ni tak perlu di sapu seluruh muka.cuma tepek pada bahagian yang bermasalah je.

Untuk makluman semua sekarang Youth ada promosi ye. Jom dapatkan ia


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya

Friday, 15 June 2018

Carotomax Bukan Sekadar Vitamin A

Assalamualaikum

Pernah dengar atau baca pasal vitamin untuk mata Shaklee tak? Vitamin untuk mata di Shaklee dipanggil Carotomax.


Carotomax ni kira antioksidan juga sealiran dengan vit C n vit E. Sebab tu kombinasi ketiga2 ni dipanggil vita ACE. Carotomax  ini ada 6 gabungan ekstrak karoten daripada sayur dan buah yang tinggi antioksidan seperti biji anggur, brokoli, tomato, rumpai laut, kentang dan minyak sawit.

Gabungan karoten yang ada dalam kapsul carotomax:

1. Alpha Carotene - untuk penglihatan malam, menjaga kesihatan mata, menghalang degeneratif penglihatan.

2. Beta Carotene - memperbaiki kulit, mempercepatkan pemulihan luka, mempertingkatkan sistem imunisasi, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.

3. Astaxanthin - pigmen di dalam alga & fitoplankton yang memberikan warna pink pada ikan salmon, tetapi Shaklee telah menuai karotenoid astaxanthin dari miroalga laut, sumber yang tulen dan poten. Ia membantu melindungi oksidasi kolestrol LDL.

4. Lycopene - bersifat antioksida, menghalang penuaan organ, mengurangkan penyakit kelenjar prostat, untuk kesihatan serviks, jantung dan menguatkan sistem imun.

5. Lutien - menyekat katarak, glaucoma, AMD (penyakit macular berkaitan umur)

6. Zeaxanthin - melindungi mata, menurah cahaya gelombang biru pendek berbahaya, mengurangkan risiko kanser ovari & payudara termasuk endometrial & serviks.

7 kebaikan Carotomax:

1.Lebih selamat daripada Vitamin A 
Pengambilan Vitamin A berlebihan menyebabkan toksisiti. Ahli saintis telah menemui beta karotena pada tahun 1932. Satu prekursor Vitamin A dan beta karotena didapati selamat pengambilannya. 

2.Membantu mempertingkatkan penglihatan 
Ia akan menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap. Ia juga mempertingkatkan masalah penglihatan seperti rabun malam, rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophtalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam mata. 

3.Menggalakkan perkembangan normal dan sihat 
Ia membantu merangsang perkembangan kanak-kanak & remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kuku, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem teproduksi serta membantu dalam penghasilan sperma yang sihat. 

4. Melindungi Epithelia
Ia memelihara lapisan luar kornea,rongga oral,usus,perut,paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semsa disintegrasi tisu dan merawat ulser saluran usus. 

5.Meredakan penyakit kulit 
Pengambilan yang konsisten dan banyak akan melegakan masalah kulit seperti psorisis ,senile palgue ,kulit kering,kulit gugur ,jerawat dan akne. Penggunaan luaran boleh membantu merawat pustule,scabies,akne dan ulser kulit. 

6.Menghalang Infeksi 
Ia merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit respiratori paru-paru, batu, hepatitis, ashtma, flu dan selsema. 

7.Melawan kanser dan oksidasi 
Pengambilan beta karotena mampu mengukuhkan sisitem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini mengurangkan risiko kanser,terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia megurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

Siapa yang perlukan Carotomax?

-Lelaki dan perempuan 
-Mereka yang ada masalah mata seperti rabun dan silau 
-Mereka yang kurang makan sayur dan buah. Vitamin untuk mata kebanyakan dari buah-buahan
-Mereka yang ada masalah kulit 
-Mereka yang masalah katarak dan Glaucoma 
-Mereka yang masalah eyebag atau mata bengkak

Untuk yang silau dan rabun elok sangat amalkan Carotomax ni. Nak order boleh terus tekan link di bawah ye


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya

Thursday, 14 June 2018

Collagen Shaklee Menjadi Pilihan Utama. Kenapa?

Assalamualaikum

Bulan ini ada promo collagen ye. Jangan lupa beli. Jom kita baca pasal definisi collagen dulu sebelum masuk kepada topik utama collagen.

Pernah dengar tak pasal collagen? Dalam tv, radio semua ada je dok iklan pasal collagen kan? 

Kolagen ialah struktur protein yang paling banyak terdapat dalam tubuh badan kita.

Ia merupakan tisu penyambung yang membantu mengekalkan kekuatkan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.

Tahu tak?
-Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen
-Kolagen melindungi organ, perut, hati, jantung, paru2, saluran darah, sel otak dan sebagainya
-Kornea juga dalah kolagen
-Tulang juga perlukan kolagen. 
-Kolagen membentuk 90% protein matriks tulang2 dan dua pertiga dewasa tulang rawan artikular. Jadi, bagi mereka yang kekurangan kolagen akan mengalami masalah tulang dan sendi.

Kolagen akan berkurangan bila usia memasuki 25 tahun dan semakin meningkat usia kolagen semakin menyusut.

Paras kolagen yang cukup dalam badan boleh dilihat jelas pada kulit dan kesihatan seseorang. 

Kesan bila cukup kolagen dalam tubuh kita ialah 
-kulit lembap
-kulit lebih anjal & tegang
-otot dan tulang lebih kuat dan sihat 
-sendi yang sihat
-menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
-mengurangkan keradangan
-tidur yang lebih lena
-bantu proses detoks hati untuk membuang toksin
-memulih penyakit saraf (bina semula lapisan protin pada saraf)

Ok..boleh cek kulit memasing ye. 

Bila kurang kolagen maka tanda penuaan pun bermula. Antaranya ialah:-
-lingkaran hitam bawah mata
-eye bag
-kulit kering, berkedut dan melayut
-liang roma lebih besar
-pigmentasi, jeragat dan kulit kekuningan
-garisan kesan ketawa
-kuku senang pecah,pudar dan kekuningan
-gusi tak sihat
-kehilangan kalsium
-sakit belakang
-sakit sendi
-rambut halus, kering dan bercabang serta mudah gugur
-payudara dan punggung kendur
-penglihatan kabur


Kenapa memilih Shaklee Collagen Powder?

1 - Lactobacillus acidophilus - meningkatkan penyerapan kolagen 

2 -Ekstrak biji Camellia Japonica - mengandungi ekstrak asid oliek dan isoflavon, membekalkan nutrisi dan penghidratan 

3 - Ekstrak kulit kerang laut - kandungan Glukosamina berfungsi sebagai pelincir sendi, menghidrat mata dan melegakan ketidakselesaan mata

4 - Ekstrak Pfaffia - meningkatkan prestasi tenaga, dan diguna secara tradisional untuk merawat keguguran rambut, hormon tak seimbang dan peningkatan tenaga batin

5 - Vitamin C - merangsang pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas yang akan merosakkan kulit

6 - Vitamin B2, B6 - bergabung dengan lemak, karbohidrat dan metabolisme protien untuk membekalkan tenaga yang penting di dalam proses pengeluaran kolagen di dalam sel-sel tubuh. 

7 - Kolagen ikan - membekalkan elastin untuk mengekalkan kulit yang lebih anjal


Keistimewaan SCP:

-Suplemen kolagen untuk kulit lebih muda, tegang
-Suplemen kolagen hebat dan berkualiti tinggi daripada ekstrak sisik ikan merah yang paling tulen. Ia mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen
-Saiz molekul yang lebih kecil berbanding kolagen lain kira-kira 1,000 Dalton*. Jadi penyerapan lebih optimum dan mudah diserap oleh badan. Ia juga membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
-Sangat mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran. 
-Pek mudah dibawa ke mana saja bila-bila masa.

Sebab tu SCP sangat istimewa
Yang menarik tentang SCP ada kajian klinikal sekali. 71% orang merasa tekstur kulit bertambah baik selepas menggunakan Shaklee Collagen Powder selama 8 minggu berterusan (maksudnya dalam 3-4 kotak).

Itulah di antara sebab Collagen menjadi pilihan wanita yang ingin sihat dan cantik walau harganya agak mahal. Untuk yang mahu cuba collagen, ini masanya yang sesuai kerana ada promo tau.

Rugi jika tak beli...

Nak beli, tekan je link di bawah ye


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya

Wednesday, 13 June 2018

Fresh Laundry Concentrate - Pilihan Surirumah Bijak

Assalamualaikum

Selama ni pernah tak korang terfikir yang Shaklee pun ada sabun basuh? Mesti ada  yang tahu dan ada yang tak kan? Meh nak citer.


Keistimewaan sabun shaklee ni:

- Tanpa klorin
- Tanpa bahan kimia berbahaya 
- Berkepekatan tinggi
- Menjadikan pakaian putih lebih putih dan pakaian berwarna lebih berseri
- Tanpa fosfat, borat dan nitrat
- Tanpa bahan pewarna
- Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Jika amalkan sabun ni, mak-mak tak perlu guna sabun lain untuk basuh baju anak kerana sabun ni memang selamat untuk anak-anak juga. Ianya tiada bahan kimia yang boleh membahayakan.

Jom kita tengok testimoni..Yang sering lupa nak sidai baju lepas selesai basuh tak perlu risau sebab tak de masalah baju berbau hapak. Malah baju senang untuk diseterika dan tak de la berkedut seribu.


Jangan lupa dapatkan sabun Shaklee dengan Cheq Nik ye. Boleh terus wasap Cheq Nik ye.



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Wangsa Maju, KL 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Wangsa Maju, Keramat, Setiawangsa, Sri Rampai, Dengkil & Putrajaya