Friday, 19 October 2018

Set Kolestrol Shaklee

Assalamualaikum

Kolesterol adalah sejenis komponen sterol yang penting dalam metabolisma serta penghasilan hormon. Kolesterol bergerak sekali bersama aliran darah sebagai liporotein. Lipoprotein ni terdiri dari lemak (lipid) yang diselaputi protein.

Bagaimana Shaklee boleh membantu anda?

Sekiranya anda mengalami masalah kolesterol tinggi atau terlalu rendah dan sedang dalam rawatan doktor, saya nasihatkan anda agar merujuk kepada doktor dahulu sebelum mengambil sebarang supplemen.

Ini kerana dikhuatiri pengambilan supplemen yang mempunyai mempunyai tidak balas dengan ubat yang anda ambil.

Sekiranya anda ingin menurunkan kadar kolesterol tanpa ubat atau secara semulajadi, harus diingatkan bahawa suplemen bukanlah sesuatu ubat 'magic' yang boleh menjadikan anda sihat sekelip mata.

Pengambilan konsisten supplemen Shaklee dan mengamalkan tips penggunaan yang betul akan membantu anda.

Untuk masalah kolesterol, paling minima yang perlu diamalkan ialah Omega Guard dan Phytocol-ST. 
Turunkan Paras Kolesterol Dengan Shaklee

1. Phytocol-ST – Menghalang pembentukan kolestrol baru

2. Omega Guard – EPA dan DHA menurunkan kadar kolesterol ‘jahat’ LDL.


Nak tahu lagi pasal vitamin ini?Boleh pesan dengan klik ke link ni ye ⏬⏬

Atau klik je link ini untuk pembelian secara online dengan menggunakan kad debit atau kredit.
Beli SET KOLESTEROL di SINI

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Dengkil, Selangor 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Pekan Dengkil, UiTM Dengkil, Sepang, Cyberjaya, Bandar Baru Salak Tinggi & Putrajaya

Thursday, 18 October 2018

Set Kesuburan Buat Sang Suami

Assalamualaikum

Entri Cheq Nik berkisarkan mengenai set kesuburan untuk suami di mana vitamin yang dicadangkan ialah Vitamin E dan Zinc Plus.

Jom kita baca apa yang menarik mengenai kedua-dua vitamin tersebut dan bagaimana ia membantu para lelaki yang ingin ikhtiar untuk mendapatkan zuriat.

Set Subur Lelaki


♥Vitamin E & Selenium
- Terkenal sebagai "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

♥Zinc Plus
- Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat.


Nak tahu lagi pasal vitamin ini?Boleh pesan dengan klik ke link ni ye ⏬⏬

Atau klik je link ini untuk pembelian secara online dengan menggunakan kad debit atau kredit.
Beli Set Kesuburan Lelaki di SINI

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Dengkil, Selangor 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Pekan Dengkil, UiTM Dengkil, Sepang, Cyberjaya, Bandar Baru Salak Tinggi & Putrajaya

Wednesday, 17 October 2018

Testimoni Eye Treatment Youth : Best Sangat

Assalamualaikum

Bila usia meningkat, kedutan di sekeliling mata semakin ketara. Umur masih muda juga bukan jaminan kulit kekal tegang dan anjal.

Memperkenalkan Youth Restoring Eye Treatment produk yang memberikan manfaat anti-penuaan hebat dan solusi yang jelas dilihat untuk mata letih,kering atau sembab.

Jom tengok testimoni krim mata Youth ❤❤

Youth Eye Treatment


Youth Eye Treatment


Youth Eye Treatment


Youth Eye Treatment


Youth Eye Treatment

Nak tahu lagi pasal vitamin ini?Boleh pesan dengan klik ke link ni ye ⏬⏬

Atau klik je link ini untuk pembelian secara online dengan menggunakan kad debit atau kredit.
Beli EYE TREATMENT YOUTH di SINI

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Dengkil, Selangor 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Pekan Dengkil, UiTM Dengkil, Sepang, Cyberjaya, Bandar Baru Salak Tinggi & Putrajaya

Tuesday, 16 October 2018

Suplemen Untuk Masalah Kentut Vagina

Assalamualaikum


Sebenarnya ramai wanita yang mengalaminya, tetapi tidak ambil peduli atau mungkin mereka tidak tahu ianya adalah masalah kentut vagina.


Apa itu kentut vagina?
Vaginal Flatulence atau lebih dikenali kentut vagina ataupun faraj terkentut merupakan satu keadaan dimana alat kemaluan sulit wanita mengeluarkan udara dan menghasilkan bunyi seperti kentut. Ianya berlaku akibat udara terperangkap di dalam faraj ataupun di celah-celah lapisan labia majora lalu dilepaskan seperti mana kentut dubur berlaku.

Fenomena ini sering disalah anggap sebagai angin yang keluar dari bukaan faraj. Lebih menyulitkan lagi bukaan faraj tidak mempunyai deria rasa yang sensitif seperti bukaan dubur hingga membolehkan kita dapat merasai keluarnya angin dari bukaan faraj secara yakin. Angin itu adalah udara di sekeliling,yang masuk ke dalam faraj, maka tidak berbau. Walaupun keluar angin daripada faraj dan berbunyi macam “kentut”.


Kenapa berlakunya kentut vagina?
Kentut Vagina sering dialami oleh wanita terutamanya yang telah menopause. Selain itu, ibu-ibu yang baru lepas melahirkan juga sering terdedah kepada masalah kentut vagina kerana alat sulit menjadi longgar selepas perineum digunting ataupun terkoyak semasa proses kelahiran.

Selepas melahirkan anak, lazimnya faraj akan mengembang dan keadaan ini akan menjadi lebih teruk apabila menopos. Kekenduran tisu pada faraj dan bibir di permukaan faraj berlaku apabila hormon kewanitaan (estrogen dan progesterone) tidak lagi dikeluarkan oleh kedua kilang ovari..Keadaan ini akan menyebabkan bibir di permukaan faraj renggang dan udara dapat memasukki ke dalam faraj terutama dalam posisi sujud.


Kentut Vagina juga berlaku apabila ligamen dan otot-otot di pelvis (pinggul) menjadi lemah atau rosak dan tidak boleh lagi menampung organ pada bahagian itu. Seterusnya ia akan menyebabkan rahim jatuh keluar daripada faraj, pundi kencing akan menonjol ke dinding faraj dan usus besar menonjol arah belakang faraj.

Punca lain kentut vagina?
✔Kehamilan
✔Melahirkan
✔Faktor usia dan menopause
✔Obesiti
✔Fibroid yang besar
✔Sembelit yang kronik


Kesan Akibat Masalah Kentut Vagina
Kentut vagina tidaklah membawa maut tetapi janganlah pula kita buat tidak tahu.Tahukah anda antara kesan lain yang akan berlaku jika kentut vagina tidak di kawal?
✔Rahim Jatuh (tombong)
✔Masalah hubungan Intim suami isteri
✔Terkencing setiap kali batuk atau bersin
✔Kencing tidak puas
✔Rasa was-was samada wudhuk batal atau tidak

Antara suplemen yang dicadangkan ialah :-


Alfalfa Complex
-Bertindak sebagai kacip patimah, yang berfungsi untuk mengetatkan dan merapatkan bahagian intim wanita. 
-Selain itu, alfalfa juga bagus untuk wanita yang mempunyai masalah keputihan.

Gla Complex
-Membantu menstabilkan hormon, melawaskan pengeluaran darah nifas, pelincir penggalak semasa hubungan intim.
-Bonus ialah Gla Complex ni membantu menaikkan seri wajah wanita. Kulit berseri mestilah nampak cantik kan.

Ostematrix
-Membantu menguatkan otot vagina


Nak tahu lagi pasal vitamin ini?Boleh pesan dengan klik ke link ni ye ⏬⏬

Atau klik je link ini untuk pembelian secara online dengan menggunakan kad debit atau kredit.
Beli Set Kentut Vagina di SINI

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Dengkil, Selangor 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Pekan Dengkil, UiTM Dengkil, Sepang, Cyberjaya, Bandar Baru Salak Tinggi & Putrajaya

Monday, 15 October 2018

Set Hapus Kolestrol

Assalamualaikum

Dalam banyak-banyak suplement kesihatan, SET HAPUS KOLESTEROL Shaklee memang sangat-sangat membantu untuk menurunkan kolesterol kita yang tinggi tu. Dengan memastikan badan kita menghalang kolesterol jahat dari masuk dalam badan kita dan juga membuang lemak-lemak kolesterol yang terlepas dari tapisan, 2 pil ini boleh membuatkan badan kita bebas dari kolesterol.

a. Phytocol-ST
Kandungan Phytosterols yang terdapat dalam Phytocol-ST ini terbukti membantu untuk menurunkan kadar kolesterol dalam badan kita. Ia menghalang penyerapan kolesterol apabila ia masuk dalam badan kita dan juga ia bertindak untuk menurunkan tahap kolesterol LDL (kolesterol jahat).

Tak payahlah kita susah-susah nak telan 200 batang lobak merah, 70 keping roti gandum sehari semata-mata nak dapatkan khasiat 2000mg fisoterol. Cukuplah dengan 1-2 biji suplement ini.

b. Omega Guard
Omega Guard pula tugasnya untuk menyingkirkan kolesterol-kolesterol jahat tadi keluar dari badan kita. Ia akan membersihkan saluran darah kita yang dah banyak melekat dengan kolesterol LDL tu dan bawanya ke sistem perkumuhan untuk disingkirkan.

Jadi, kalau korang suka makan nasi lemak, roti canai, nasi minyak, dan segala macam makanan yang berkolesterol tinggi, amalkanlah Phytocol-ST dan OmegaGuard ini supaya kita boleh makan makanan kegemaran kita tanpa risau akan kandungan kolesterolnya. Tapi, janganlah sampai berlebihan pula makan tu ye 😀

Kedua-dua suplement ini memang kawan baiklah dalam menjadikan diri kita bebas kolesterol. Bestkan bila kita tak payah risau nak kena kawal makan disebabkan kolesterol yang tinggi. Boleh makan apa sahaja, tapi dengan bersederhana juga la tau!

Dapatkan SET HAPUS KOLESTEROL segera untuk jadikan diri sihat tanpa kolesterol.

Set Hapus Kolestrol

Nak tahu lagi pasal vitamin ini?Boleh pesan dengan klik ke link ni ye ⏬⏬

Atau klik je link ini untuk pembelian secara online dengan menggunakan kad debit atau kredit.
Beli Set Hapus Kolestrol di SINI

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Dengkil, Selangor 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Pekan Dengkil, UiTM Dengkil, Sepang, Cyberjaya, Bandar Baru Salak Tinggi & Putrajaya

Sunday, 14 October 2018

Pengedar Aktif Shaklee Dengkil, Selangor

Assalamualaikum

Susah nak cari Pengedar Shaklee sekitar kawasan korang terutama di Dengkil, Sepang, Putrajaya dan Cyberjaya? Jangan risau sebab Cheq Nik boleh aturkan mengenai COD (Cash On Delivery). Yang berjauhan nak pos pun Cheq Nik boleh uruskan. Janji korang buat bayaran boleh terus COD atau pos.

Pengedar Shaklee Dengkil

Pelbagai set yang Cheq Nik tawarkan untuk korang mengikut permasalahan dan ikhtiar untuk sihat dan cantik, Sesungguhnya mencegah itu lebih baik daripada merawat.

Nak tahu lagi pasal vitamin ini?Boleh pesan dengan klik ke link ni ye ⏬⏬

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Dengkil, Selangor 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Pekan Dengkil, UiTM Dengkil, Sepang, Cyberjaya, Bandar Baru Salak Tinggi & Putrajaya

Friday, 12 October 2018

Set Shaklee untuk Anak Sihat & Genius

Assalamualaikum

Pagi ini Cheq Nik nak huraikan mengenai Set Kanak-Kanak Shaklee. Secara umumnnya, 3 vitamin ini memang menjadi pilihan dan paling tinggi repeat order.

Setiap kanak-kanak biasa mengalami simptom yang sama sepanjang proses pembesaran mereka.Di antara simptom tersebut adalah seperti :-

-Kurang selera makan
-Tidak fokus ketika belajar
-Muntah dan cirit birit selepas makan
-Kerap demam dan batuk
-Alahan dan Asma

Simptom ini terjadi kerana sistem imunisasi dalam badan mereka lemah menyebabkan penyakit mudah terjadi.Biasa kita akan membawa mereka ke klinik untuk mengurangkan sakit tersebut.Cuma masalahnya ada kanak kanak yang tidak suka untuk mengambil ubat yang di bekalkan oleh klinik kesihatan.Mereka akan meraung dan meronta ketika hendak diberikan ubat.

3 produk yang dapat membantu kanak-kanak meningkatkan sistem imunisasi dan kecerdasan mereka adalah seperti berikut:-

Set anak genius

1. -Meal Shakes
Mempunyai rasa vanilla,tanpa pewarna dan gula tiruan menjadikan meal shakes minuman sedap untuk dinikmati oleh kanak-kanak

-Membekalkan protein yang kaya dengan asid amino dan lengkap dengan 24 vitamin dan mineral penting

-Meningkatkan selera makan bagi mereka yang mengalami masalah berat badan.

-Mengurangkan sembelit yang kerap terjadi kerana kekurangan air dalam badan

-Setiap segelas Meal Shakes Shaklee kaya dengan kalsium bagi pembinaan tulang dan gigi yang kuat.Jadi ia boleh diambil bagi mereka yang tidak gemar meminum susu.

2. Omega Guard Shaklee
-Minyak ikan yang terbaik yang di proses melalui penyulingan 3 peringkat bagi menyingkirkan logam berat.

-Kaya dengan EPA dan DHA bagi membantu perkembangan otak untuk kecerdasan mereka.

-Mengawal kadar kolestrol dalam darah untuk kanak kanak yang mengalami masalah obesiti.

-Meningkatkan daya fokus ketika proses pembelajaran di rumah dan sekolah

3. Chewable C Plus
-Setiap tablet mengandungi bioflavonoids bagi meningkatkan keberkesanan vitamin C tersebut.

-Sumber antioksidan yang tinggi bagi melindungi diri dari radikal bebasa dan pencemaran udara.

-Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan supaya tidak mudah mendapat selesema dan juga demam yang kerap terjadi kepada kanak kanak.

Dengan itu korang boleh memesan set kanak-kanak shaklee ini untuk di berikan kepada anak-anak.Kanak-kanak yang mendapat nutrisi yang secukupnya pasti akan menjadi seorang yang cergas ketika bermain dan cerdas semasa di rumah atau di sekolah.

Nak tahu lagi pasal vitamin ini?Boleh pesan dengan klik ke link ni ye ⏬⏬

Atau klik je link ini untuk pembelian secara online dengan menggunakan kad debit atau kredit.

Beli Set Kanak Kanak di SINI

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Nik Azimah Awg. Hamat (ID 894805) - Pengedar Shaklee Dengkil, Selangor 
FB: Nik Azimah Awg.Hamat 
Pages: Peminatvitamin 
No Tel: 017-3430922 
Email: nik_azimah81@yahoo.com 
COD area: Pekan Dengkil, UiTM Dengkil, Sepang, Cyberjaya, Bandar Baru Salak Tinggi & Putrajaya