Wednesday, 25 June 2014

ESP dan Kehamilan

Energizing Soy Protein (ESP) adalah best-seller product di Shaklee. Kalau tidak, masa kan ia boleh kehabisan stok seluruh Malaysia semasa promosi harga runtuh 2 bulan lepas! Ramai yang ambil kesempatan memborong ESP kerana tahu khasiatnya yang bukan sahaja baik untuk ibu menyusu, malah untuk kecantikan, tenaga dan banyak lagi. 


Memandangkan sebelum ni saya dah pernah story tentang khasiat dan kebaikan ESP Shaklee, jadi kali ni saya nak fokus kebaikan ESP khusus kepada ibu hamil..

Tahukah anda, diet yang cukup dgn sumber protein kepada ibu mengandung adalah hampir WAJIB?! Mengapa?? Apakah kepentingan protein kepada si ibu dan bayi yang dikandung?


1. Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi! Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN! Maka adalah penting untuk ibu mendapatkan protein berkualti tinggi dari saat ibu tahu telah berbadan dua, bagi memastikan perkembangan otak bayi berlaku dgn baik sekali.


2. Protein sangat penting untuk pembentukan otot. Selain membantu dalam proses kelahiran, protein juga diperlukan untuk membina otot bayi. Tanpa disedari, ibu hamil biasanya kehilangan otot akibat kurang senaman dan pergerakan. Dengan pengambilan protein yang mencukupi, ibu dapat mengurangkan kehilangan otot ini.


3. Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu. Ramai yang tidak tahu, selain vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah dicerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.
 

Antara lain khasiat ESP Shaklee kepada ibu hamil:
-Membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah
-Memberi tenaga berpanjangan kepada si ibu
-Memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
-Membantu perkembangan fetus
-Membantu mengatasi masalah loya atau angin kerana dapat memberi rasa kenyang lebih lama
-Membantu menjadikan kulit bayi yang bakal dilahirkan halus, cantik dan kurang sensitif.

 Terasa teruja baca kelebihan ESP....!!!
bukan sahaja untuk ibu hamil..utk yg tak hamil pun bolehh...


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda:-
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen