Thursday, 5 June 2014

ESP untuk Kesuburan

ari ni nak share kebaikan ESP pada wanita di luar sana yang sedang merancang untuk hamil...x kan nak tunggu dan lihat hasil mereka yang baru mencuba??.kita beriktiar untuk dapatkan zuriat...ALLAH tahu usaha kita..insyaALLAH..Tahap kesuburan lelaki dan wanita adalah berbeza. Apabila seorang wanita berusia 30 tahun, tahap kesuburan semakin berkurangan dari setahun ke setahun. Manakala tahap kesuburan lelaki pula mulai menurun selepas mencecah usia 40 tahun.


Untuk hamil anda mestilah benar-benar sihat. Kunci kesuburan adalah dengan memastikan kesihatan pasangan suami isteri berada pada tahap optimum, amalkan diet seimbang setiap hari, tidur yang cukup, emosi yang stabil dan senaman secara berkala untuk meningkatkan potensi untuk hamil. Diiringi dengan doa yang berterusan kepada Allah S.W.T agar dimurahkan rezeki dengan kurniaan zuriat.
Jika anda tak mampu untuk memastikan nutrisi seharian mencukupi pengambilan supplement adalah satu ikhtiar yang boleh anda amalkan. ESP Shaklee supplement yang terbaik untuk meningkatkan tahap kesuburan dan kesihatan. Yang bestnya ESP Shaklee ni sesuai diamalkan oleh lelaki dan wanita tak kira tua atau muda. 

Bagi saya , dalam hal beriktiar ni, JANGAN LA NAK BERKIRA SANGAT..klo bukan izin NYA xdapat juga kn..anda paham kan maksud saya..kita berusaha dan beriktiar..yang selebihnya dengan KEIZINAN YANG MAHA BERKUASA...mudah-mudahan dengan usaha kita ini..mendapat redha dan dengan IZIN nya..aminn..saya doakn selalu customer saya yang mengambil set untuk kesuburan dan seterusnya berjaya hamil..aminn..
 
KEBAIKAN : 
♧ Membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat. 
♧ Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna 
♧ ESP membina sel otot, kulit dan hormone yang seimbang 
♧ Menyokong kesihatan prostat (lelaki)  ♧ Memberikan tenaga berpanjangan kepada tubuh badan ♧ Meningkatkan tahap kesihatan berada pada tahap optimum

Bagaimana isoflavones ini berfungsi untuk kesuburan?
Ia bertindak sama seperti Clomid iaitu dengan menghalang estrogen, apabila hormon ini terhalang, badan di'tipu' untuk menghasilkan lebih banyak hormon FSH (follicle stimulating hormone) yang merupakan perangsang folikel. Seterusnya menghasilkan lebih lagi hormon estrogen yang akan merangsang satu lagi hormon lain iaitu LH (luteinizing hormone) yang merangsang ovulasi...penghasilan telur..

ESP Shaklee juga membantu dalam meningkatkan sel-sel badan dan asid amino yang membentuk protein..untuk kesihatan secara keseluruhan kepada badan anda.


Tidak salah mencuba amalkan pengambilan supplement untuk meningkatkan tahap kesuburan dan kesihatan. Panjatkanlah doa kepada Allah S.W.T agar dimurahkan rezeki dengan dikurniakan zuriat. Saya doakan semoga pasangan suami isteri yang belum dikurniakan zuriat dikurniakan anak yang soleh dan solehah. Aamiin.
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. --------------------------------------------------- Hubungi saya dengan sms/call/whatapps ke 017 3430922 atau email nik_azimah81@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen