Friday, 14 November 2014

Makanan Minda Pintar untuk Anak Anda

Omega Guard merupakan salah satu suplemen yang disyorkan untuk kanak-kanak.  Omega Guard Shaklee juga merupakan salah satu produk yang bagus untuk minda dan daya tahan penyakit. Jadi hari ini saya akan berkongsi dengan anda kelebihan omega guard untuk minda anak-anak.

Jika kita mengharapkan anak kita buat yang terbaik dalam pelajaran mereka, kita juga dalam masa yang sama perlu memainkan peranan untuk memberi yang terbaik untuk mereka bukan setakat tempat tinggal dan pakaian tetapi juga makanan yang berkhasiat. Makanan yang bukan saja berkhasiat untuk tubuh badan mereka agar mereka kekal cergas sepanjang hari tetapi juga makanan untuk IQ dan minda mereka.

otak pintar

Kadang-kadang kita terfikir kenapa anak kita susah sangat nak baca buku. Baca buku sekejap dah letih. Buat homework sekejap dah letih. Dan seringkali juga mereka tidak fokus bila ulangkaji pelajaran di rumah. Antara penyebabnya ialah kurang stamina berkurangan daripada kekurangan nutrien dalam badan. Pada usia awl, kanak-kanak memerlukan pelbagai jenis sumber makanan antaranya ialah karbohidrt, lemak, protein, fiber, mineral dan vitamin. 

Suplemen yang boleh diberikan kepada anak-anak untuk IQ dan minda ialah Omega Guard daripada Shaklee. Kenapa Omega Guard Shaklee berbeza daripada Omega 3 di pasaran?. Omega Guard Shaklee merupakan sumber DHA yang baik dari minyak ikan untuk kesihatan kanak-kanak. Omega Guard kaya dengan asid omega 3 yang bebas dari pencemaran logam berat. Dan ianya melalui 3 peringkat proses penyulingan. Memang ketat piawaian shaklee ini.
 
omega guard shaklee untuk minda pintar


Menurut kajian yang dilakukan selama lebih 30 tahun oleh Dr. Bruce Holub iaitu Professor Emeritus of Nutritional Science of University of Guelph, Canada, DHA dan EPA sangat penting untuk mengoptimakan fungsi saraf otak dan mata untuk kebolehan berfikir, melihat dan mendengar dengan jelas. Pengambilan DHA dan EPA yang mencukupi dapat mengelak dan mengawal penyakit jantung dan penyakit yang berhubungkait dengan jantung.

Jika setiap minggu atau setiap hujung bulan kita memperuntukkan sejumlah bajet untuk keperluan anak-anak, apa kata kita selitkan sedikit peruntukan untuk "long term investment" kepada anak-anak kita? Pendapat peribadi saya, tidak rugi jika kita melabur sedikit untuk anak-anak. In Sha Allah kita tidak akan menyesal dengan hasilnya kerana anak-anak adalah masa depan kita yang boleh dibanggakan. Nak anak pandai, bukan anak sahaja yangperlu bekerja keras malah peranan ibu bapa juga penting. Kita perlu sediakan keperluan untuk anak-anak mengulangkaji pelajaran, pantau perkembangan mereka dan tidak lupa berdoa dan bertawakal kepadaNya...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

49 comments:

  1. Omega Guard memang bagus..lengkap untuk keperluan anak2 dan satu kelurga.

    Epidural Analgesia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesuai sgt dptkan bulan ni untuk hrga yg berbaloi

      Delete
  2. Omega guard memang sesuai untuk kanak-kanak yang sedang membesar. Berikan sebiji Omega Guard untuk si manja anda agar mereka sihat dan cerdas.
    Bibir , kulit dan kuku akan menjadi pucat bila ibu mengandung mengalami masalah ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omega yang terpaksa di sorok sebab itu yg dicari oleh ank2. .hehe

      Delete
  3. Minyak Ikan Omega memang bagus untuk minda dan kesihatan anak. Arif pun memang makan omega sejak 4 bulan yang lalu.

    Ketahui Bahaya Sardin dalam Tin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg bagus..patut diberikan utk anak2 utk perkembangan minda

      Delete
  4. 2 2 putri saya ambil omega guard ni. Memang bagus utk perkembangan IQ.

    Bolehkah 'Bohong Sunat' pada si manja?

    ReplyDelete
  5. Semestinya OmegaGuard pilihan ibu-ibu. Saya akan pastikan anak-anak makan sebiji sehari 3/4 kali seminggu.

    JommSihatDanCantik -> TUJUH SETENGAH BIJI OREN DALAM 1 TABLET

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu yg prihatin pasti akn berikan yg terbaik utk ank2

      Delete
  6. Wajib seisi keluarga. Sgt byk kebaikan dan khasiat bukan sahaja kepada kanak-kanak malah org dewasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg omega kena dijadikan suplemen wajib utk sekeluarga

      Delete
  7. Saya takde pengalaman utk diber pada kanak2 . Tapi sy percaya khasiat omega 3 dlm Omega Guard mmg bagus utk otak tak kira la sejak baby hinggala dewasa

    Resipi Puding Roti untuk Teatime or Supper

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg byk khasiat omega bkn setakat utk kanak2 tp dewasa pun ada

      Delete
  8. Sangat bagus untuk perkembangan otak anak anak,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tahu ianya bagus harusla dapatkan utk ank2. .x gitu?

      Delete
  9. Omega guard pilihan kami sekeluarga..kalau anak sampai kena sorok lah,kalau boleh nak telan hari-hari..patutlah makin bijak

    Nebulizer Dengan MyImam

    ReplyDelete
  10. Omega guard. Bukan anak je.. mak-mak yang teringin slim mlim dengan selamat sangat disyorkan! Hehe

    ReplyDelete
  11. Minyak ikan Omega Guard sangat bagus untuk kanak yang sedang membesar malah paling penting membantu tumbesaran otak dan kecergasan minda, sesuai untuk pelajar sekolah.

    ReplyDelete
  12. Sebenarnya omega ni pakej yang lengkap. Bukan hanya untuk minda anak2 je. kita yang dah dewasa ni kalau lemah ingatan tu pun boleh ambil tau. Tak caya??? Cubalah sendiri!!!

    Tips Supaya Anak Cepat Bercakap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg betul...ianya utk kuatkn daya ingatan org dewasa juga

      Delete
  13. DHA ni bukan sahaja perlu untuk kanak-kanak, ibu bapa juga perlu untuk elakkan menjadi pelupa :D

    :: anmashealthcare.blogspot.com ::

    ReplyDelete
  14. omega guard terbaik utk seisi keluarga...beli sebotol satu rumah bleh guna.memang banyak khasiatnya...rugi kalau x grab bulan nie..

    Tips Mengatasi Sembelit Selepas Bersalin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mng rugi kalo x beli bln ni...
      Beli 6 free 1. .mmg terbaik punya promosi

      Delete
  15. Omega Guard Shaklee.. seminggu 3 kali je bagi pada anak2.. memang jimat. Khasiat pun banyak..

    ReplyDelete
  16. Kebanyakkan kawan-kawan cina saya beri omega pada anak-anak mereka sejal dari kecil lagi. Saya pun beri anak-anak sejak dqri kandungan lagi..

    Rahsia Anak Jarang Sakit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg elok sgt berikan omega dr dlm kandugan lagi...

      Delete
  17. Omega kaya dengan EPA dan DHA, makanan terbaik untuk otak kanak-kanak yang sedang membesar.

    ReplyDelete
  18. Omega adalah makanan tambahan terbaik untuk kanak2..alhamdulillah anak petah..aktiv dan sihat..gembira sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makanan tambahan yg disarankan utk minda kanak2 adalah omega

      Delete
  19. Ramai ibu Bapa yang mengambil omega utk anak mereka.. Dan dapat hasil yg Sgt positive.. Yg blh dlihat bila tiba musim exam.. Anknlbih fokus.. Sbb omega bekalkan DHA yg mencukupi utk fgsi otak anak2..
    CARA NAK TURUNKAN PARAS GULA DALAM DARAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. .ramai ibubapa berpuashati dengan pengambilan omega untuk ank2

      Delete
  20. bolehla saya beri anak saya bila dia dah cukup setahun..dan saya ni jenis suka lupa jadi omega ini adalah yang terbaik

    ReplyDelete
  21. omega guard ini bukan hanya sesuai untuk kanak-kanak sahaja, tetapi juga sesuai untuk golongan remaja dan dewasa.. boleh dikatakan semua peringkat umur lah.. jangan ketinggalan dapatkan promosi omega bulan november ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugi jika x grab bulan ni...
      Buat la pilihan bijak

      Delete
  22. Suplemen untuk seisi keluarga untuk tingkatkan sel otak berhubung jalinan mesra ahli keluarga lebih erat

    Tips Elakkan Migrain Waktu Pantang

    ReplyDelete
  23. Perkembangan minda anak pintar ni memang benar bukan hanya bergantung kepada pembelajaran yang dijalankan ibubapa. Malah, makanan juga turut mempengaruhi. Kalau bhgian tubuh kita yang lain memerlukan makanan, otak juga memerlukan makanan yang kaya dengan DHA dan EPA seperti Omega Guard ini..

    Petua Mudah Kurangkan Ketidakselesaan Sakit Gigi

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju....pemakanan juga mempengaruhi perkembangan minda

      Delete
  24. tidak dinafikan makanan tambahan juga merangsang kepintaran anak-anak

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen