Thursday, 20 November 2014

Testimoni Keberkesanan Omega Guard yang Berjaya Dikesan

Omega Guard Shaklee merupakan suplemen minyak ikan yang terbaik untuk seisi keluarga. Ia boleh diambil oleh anak seawal usia setahun sehingga ke golongan dewasa dan berusia. Omega Guard mengandungi asid lemak Omega-3 yang termasuk DHA dan EPA yang amat penting bagi manusia kerana tubuh kita tidak boleh menghasilkannya. Jadi, sebab itulah penting bagi kita untuk mendapatkan asid lemak ini daripada sumber makanan atau suplemen seperti Omega Guard Shaklee ini.

minyak ikan terbaik

Antara manfaat yang boleh didapati daripada minyak ikan Omega Guard ini ialah: 
  • Sangat bagus untuk perkembangan minda dan otak.Khasiat DHA yang terkandung dalam Omega Guard dapat dinikmati oleh bayi sejak dalam kandungan lagi jika ibu-ibu mengambilnya sewaktu mengandung. Ia kemudian dapat diteruskan menerusi penyusuan susu ibu jika ibu menyusu mengambilnya. Apabila mencecah umur satu tahun, Omega Guard boleh dicampurkan ke dalam susu atau makanan kanak-kanak atau sekiranya dia pandai menguyah, dia boleh mengunyahnya. 
  • Baik untuk perkembangan memori dan fokus. Omega Guard adalah supplement yang sangat sesuai untuk orang yang mudah lupa atau hilang fokus kerana ia membantu dalam meningkatkan daya ingatan kita.
  • Menyokong kesihatan kardiovaskular. Asid lemak Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard merupakan asid lemak yang penting dalam membantu memastikan jantung, arteri dan salur darah sentiasa berada dalam keadaan sihat dan tidak tersumbat. Omega Guard membantu merendahkan paras trigliserida dalam badan lalu merendahkan risiko daripada terkena penyakit jantung ataupun stroke.
  • Mengawal paras kolestrol. Omega Guard juga bertindak untuk melawan kolestrol jahat (LDL). Ia akan mengurangkan kandungan kolestrol jahat dalam darah dan meningkatkan bilangan kolestrol baik.
  • Mengurangkan sakit sendi. Salah satu manfaat Omega Guard ialah ia juga bersifat anti-radang. Banyak kajian menunjukkan supplemen minyak ikan (EPA+DHA) amat bermanfaat dalam mengurangkan kebas dan keradangan pada sendi dan seterusnya membantu dalam merawat rheumatoid arthritis.
  • Mengurangkan gejala asthma. Memandangkan Omega 3 amat baik untuk melawan radang, maka pengambilan minyak ikan Omega Guard dapat membantu mengurangkan gejala selsema, asthma ataupun radang paru-paru.
  • Menguraikan lemak. Omega Guard mencegah pengumpulan lemak pada badan dan seterusnya mengelakkan masalah obesiti.
  • Memelihara kesihatan kulit. Omega Guard dapat membantu melicinkan kulit dan membantu memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis dan lain-lain.

Sebelum itu, jom kita lihat testimonial yang mengamalkan Omega Guard untuk meyakinkan lagi pembaca untuk memilikinya.
 
  





 
  


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

27 comments:

  1. Omega guard bantu anda turunkan kolesterol dan bakar lemak yang ada dalam badan. Baik untuk perkembangan kanak-kanak anda.

    bahaya kencing manis yang menakutkan boleh ragut nyawa anda kapan sahaja

    ReplyDelete
  2. Omega piliha saya dan adam.jgn lpskan peluang untuk grab omega bulan nie tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena grab bulan ni..kalo tak mmg kerugian

      Delete
  3. Mmg byk perbezaan dgn sebelum dan selepas ambik omegaguard oleh anak-anak. Mereka jarang sakit, lebih fokus.

    ReplyDelete
  4. nice sharing :)

    jemput join > http://buatwanita.blogspot.com/2014/10/segmen-buatwanitablogspotcom-mencari.html

    ReplyDelete
  5. Saya baru nak cuba omega nie.. time promosi nie, boleh lah beli lebih,.,

    ReplyDelete
  6. Kita akan terus merasai perbezaan selepas kita terus menerus amalkan omega. Seronok sangat bila kita dapat apa yang kita nak.

    JommSihatDanCantik -> TIPS DIET UNTUK PESAKIT KENCING MANIS

    ReplyDelete
  7. Sebotol omega dikongsi bersama untuk seisi keluarga. Ibu,ayah, abang adik...berbaloi!!!!

    ReplyDelete
  8. I love omega guard!! :) fish oil terbaik untuk satu keluarga. Yang bestnya langsung tak bau hanyir.

    ReplyDelete
  9. Saya ngan anak2 memang peminat tegar omega ni... Anak no 2 tu kalau boleh hari2 nak makan.. huhu...

    Atasi Berat Badan Berlebihan Sebelum Di Ejek Seperti Tong Drum Oleh Suami Sendiri!!!

    ReplyDelete
  10. Omega guard shaklee memang teman baik saya dan anak2..bgus untuk minda anak dan bagus untuk saya dan anak yang ada asma ni..alhamdulillah omega memang membantu kmi..
    Hantaran Kahwin Shaklee Untuk Yang Tersayang

    ReplyDelete
  11. grablah satu seisi keluarga boleh ambil..xrugi kan!

    ReplyDelete
  12. Omega ni blh dikongsi seisi keluarga.. Smua berfungsi.. Adik Sy amik utk fungsi otak.. Last2, dpt skali Berat badan yg dia nak.. Mmg pelbagai fungsi.
    RESVERATROL : ELAK ANDA MATI CEPAT

    ReplyDelete
  13. semua peringkat umur boleh ambil omega kan..bagus utk imunisasi pulak tuuu

    APA DAH JADI DENGAN PERUT BERANGIN

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah..omega ni banyak manfaatnyakan..jangan ketinggalan mendapatkannya :D


    :: anmashealthcare.blogspot.com ::

    ReplyDelete
  15. Saya dah rasai perbezaan Omega Shaklee.. Jangan lambat2 tau bagi yg berura-ura nak grab dgn hrga Promo..

    Jemput baca perkongsian>> 10 Amalan Sunat Hari Jumaat yang Perlu Anda Ketahui

    ReplyDelete
  16. Tak sabar nak tunggu gaji ni nak buat stok.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen