Monday, 10 November 2014

Vitamin C : Mahu Lebih Cantik Lagi? Sila Amalkan Vitamin C Sustained Release

Assalamulaikum..selamat bekerja untuk semua ye...semoga hari ini lebih baik dari yang sebelumnya...

Saya yakin dan pasti pembaca peminatvitamin dan kaum wanita di luar sana ada mengamalkan pemakanan Vitamin C..betul atau tidak...? Tak kisah la brand apa pun..tp bagi saya Vitamin C daripada Shaklee menjadi pilihan..kenapa dan mengapa? Jom kita tengok manfaat yang terdapat di dalam satu kapsul Vitamin C Sustained Release ni...

vitamin c sustained released shaklee


1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan Vitamin C sentiasa berada dalam badan kita. Memandangkan Vitamin C adalah mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi sustained release adalah sangat diperlukan.

2. Satu tablet Vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam untuk satu tablet.

3. Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan Vitamin C dengan lebih baik.



bertambah cantik dengan vitamin c shaklee

Di antara kebaikan yang akan didapati oleh pengamal Vitamin C Sustained Release Shaklee adalah sperti beriukut:-

1.Imuniti
- Dengan pengambilan Vitamin C secara teratur dapat melindungi badan dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan penyembuhan luka.

2.Antioksidan
- Vitamin C berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.

3.Hypertension
- Vitamin C juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.

Kecantikan kulit
- Banyak kebaikan Vitamin C dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
- Vitamin C mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.
- Vitamin C memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.

Yang belum mencuba Vitamin C Sustained Release ni apa kata cuba sekarang dan rasai perbezaannya..hanya RM 92.50 untuk 180 biji...memang berbaloi jika dapatkannya...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Rakan Shaklee Anda 
Nik Azimah bt Awg.Hamat (SID : 894805) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-343 0922 
♥ Emel : nik_azimah81@yahoo.com 
♥ FB Page: Peminatvitamin 
♥ FB : Nik Azimah Awg Hamat

27 comments:

  1. sehari tanpa vitamin c rasa tak lengkap..sebab mak jemah ni jenis kulit kusam, jd perlukan vtamin yg rawat wajah

    ReplyDelete
  2. Vitamin C Shaklee sangatjimat...sebotol tahan 6 bulan...nak kulit cantik ..n flawless abiklaa Vitamin C yer
    jom baca: Vivix Penawar Kencing Manis

    ReplyDelete
  3. Saya sangat perlukan vitamin c,kalau xtelan rasa xlengkap badan ni..almaklumlah nak kekal muda walaupun umur dah makin meningkat

    ReplyDelete
  4. Vitamin C vitamin wajib yang ambil setiap hari tanpa gagal.. Yang best sekarang ni kalau terasa nak demam, cepat2 telan vita C..Alhamdulillah sekejap je demam biasanya..

    Tips elakkan ambil paracetamol ketika migrain menyerang

    ReplyDelete
  5. Nak cantik jugak tapi vita c dah abis kat rumah ni... nak kena beli lagi lah ni... huhuhu...

    Jemput baca>>> Isteri Risau Suami Cari Lain Kerana Dirinya Masih Belum Hamil!

    ReplyDelete
  6. Suka wat masker jugak dgn vitamin C ni..rasa gebu je kulit..haha

    ReplyDelete
  7. Serius saya ni tak suka make up..tapi sejak konsisten amalkan vitamin c, memang jelas saya rasa lebih selesa tanpa make up. nak tau rahsianya? Saya amalkan 2biji vitamin C sehari. Sebiji makan dan sebiji lagi buat masker.

    ReplyDelete
  8. Saya pon suka mkn vit c nie.. Kalau tak makan sehari mmg rasa lain..

    http://anakummicomel.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Vitamin pilihan saya..hari2 wajib telan.utk kulit kekal cantik..hehhee

    ReplyDelete
  10. Mmg suka Sustained Release Vita-C Plus ni. Sbb formula pelepasan perlahan-lahan. Vitamin C lain perlu makan berkali-kali dalam sehari utk mendapatkan jumlah vitamin C yang sama seperti sebiji vitamin C Shaklee ini

    ReplyDelete
  11. vitamin c nie vitamin wajib saya tau..xmakan rasa xlengkap!! hohoo

    CANTIK BAK MODEL

    ReplyDelete
  12. Sejak amalkan sustained release vitamin c, jarang dah pakai toner. Kulit dah sedia lembap :)

    ReplyDelete
  13. saya tak pernah lagi cuba vitamin C ni...nak kena order juga lah

    ReplyDelete
  14. Vitamin c shaklee tahan sebotol sampai 6 bulan...memang berbaloi baloi...

    manfaat buah ciku yang tak anda ketahui

    ReplyDelete
  15. Bestnya..x yah la susah2 nak ambil buah oren hari2.. Jenuh mengupas kulitnya..Ambil vit c..telan je ☺


    kebaikkan mandi air sejuk

    ReplyDelete
  16. Vitamin c memang vitamin wajib ambil setiap hari..kulit dah tak kering

    Testimoni Hot Lagi Fresh Omega Guard Shaklee

    ReplyDelete
  17. sejak amalkan vit c dah susah nak dapat selsema. Sekarang Vit C dah jadi vitamin wajib ambil setiap hari..

    ReplyDelete
  18. Vitamin C memang bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit.
    Jom Sertai Peraduan Beli & Menang

    ReplyDelete
  19. Tak perlu cucuk tang sana cucuk tang sini.. telan je sebiji dua sehari sudah mencukupi untuk cantik dan sihat luar dan dalam. Mudah kan..

    ReplyDelete
  20. Sehari tak daptkan vitamin C ni rasa diri tak lengkap. Bukan sahaja mencantikkan kulit wajah tetapi ia membantu sistem badan juga.Suami juga aalkan setiap hari.

    Tips Tingkatkan Sistem Imun Bayi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen